Antena 3 CNN Externe Alertă în Atena: Explozie la ambasada Elveţiei. Atac armat asupra unei patrule de poliţie

Alertă în Atena: Explozie la ambasada Elveţiei. Atac armat asupra unei patrule de poliţie

Alertă în Atena: Explozie la ambasada Elveţiei. Atac armat asupra unei patrule de poliţie
Sursa foto: Foto: thesawygirls.com
02 Noi 2010   •   13:11

Alertă în Grecia. Mai multe colete capcană au fost descoperite, marţi, în faţa unor ambasade din Atena. Cel mai grav incindent s-a produs la ambasada Elvetiei unde a si avut loc o explozie. Tot marţi, o patrulă de poliţie a fost ţinta unor focuri de armă, informează surse din poliţia elenă, citate de AFP . Incidentele au loc la numai o zi după interceptarea la Atena a unor colete-capcană adresate preşedintelui francez Nicolas Sarkozy.

În cazul ambasadei Elveţiei, un necunoscut a aruncat un explozibil în direcţia clădirii, fără a provoca rănirea vreunei persoane. Autorităţile au reţinut o persoană suspectă aflată în vecinătatea sediului ambasadei.

Ulterior, poliţiştii eleni au descoperit mai multe colete capcană adresate ambasadelor. Este vorba despre ambasadele Elveţiei, Rusiei,  Germaniei şi Chile.

Şirul incidentelor de marţi a început cu o alertă trimisă de reprezentanţii ambasadei Bulgariei cu privire la un pachet suspect ajuns în incinta clădirii, informează ynetnews.com. Potrivit ministerului de Externe bulgar, persoana pe al cărei nume fusese trimis pachetul a negat că ar fi expediat un asemenea obiect.

Simultan cu explozia produsă la ambasada Elveţiei, o altă persoană necunoscută a tras mai multe focuri de armă în direcţia unui echipaj de poliţie care patrula într-un cartier din sudul Atenei.

Atena. Explozie la ambasada Elveţiei


Tot marţi, un avion de pasageri al companiei Lufthansa care zbura pe ruta Frankfurt (Germania) - Tel Aviv (Israel) a fost nevoit să efectueze o escală neprevăzută la Atena, în urma descoperirii unei sticle suspecte.

Căpitanul aeronavei a decis să aterizeze la Atena, iar sticla suspectă, care nu aparţinea nici unuia dintre pasageri, a fost predată autorităţilor. După incident, aeronava şi-a continuat cursa şi a aterizat în siguranţă pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv.

Aceste incidente au loc a doua zi după interceptarea la Atena a unor colete-capcană adresate preşedintelui francez Nicolas Sarkozy şi sediilor a trei ambasade străine. Poliţia presupune că pachetele aparţin unor mişcări extremiste anarhiste - Conspiraţia celulelor de foc - care s-ar afla în spatele altor atacuri comise la Atena.






 

×
Subiecte în articol: atena explozie
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close