Antena 3 CNN Externe Ambasada SUA din Yemen, luată cu asalt de manifestanţi

Ambasada SUA din Yemen, luată cu asalt de manifestanţi

Ambasada SUA din Yemen, luată cu asalt de manifestanţi
Sursa foto: Foto: militaryphotos.net
13 Sep 2012   •   11:57

Ambasada SUA din Yemen a fost luată cu asalt, joi dimineaţa, de mai mulţi manifestanţi care protestează faţă de un film despre islam.

Poliţia a tras în aer pentru a încerca să disperseze manifestanţii. În cele din urmă, aceştia din urmă au intrat în ambasadă şi au dat foc vehiculelor parcate în curte.

Presa din Sanaa spune ca ar fi vorba despre 4.000 de oameni şi că victime sunt din ambele tabere.

Filmul cu buget redus "Innocence of Muslims", al cărui autor nu este cunoscut încă, se vrea o descriere a vieţii profetului Mahomed şi evocă în special teme ca homosexualitatea şi pedofilia. Manifestanţii susţin că pelicula denigrează islamul fapt pentru care a generat reacţii vehemente în mai multe ţări arabe.

Ciocniri dure între forţele de ordine şi manifestanţi au loc şi în faţa ambasadei SUA la Cairo, unde cu poliţia a folosit gaze lacrimogene. 13 persoane au fost rănite în aceste violenţe sporadice care au început în cursul nopţii.

Pe fondul aceloraşi nemulţumiri, ambasadorul Statelor Unite în Libia, J. Christopher Stevens, şi trei funcţionari americani au fost ucişi marţi seară în atacul asupra consulatului din Benghazi, în estul Libiei, a declarat un oficial de rang înalt din cadrul Ministerului de Interne, citat de AFP.


×
Subiecte în articol: Ambasada SUA yemen film
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close