Antena 3 CNN Externe Ambasadorul Israelului, noi detalii despre războiul cu teroriștii Hamas: "Un atac atroce și sălbatic. Civilii au fost uciși"

Ambasadorul Israelului, noi detalii despre războiul cu teroriștii Hamas: "Un atac atroce și sălbatic. Civilii au fost uciși"

Ambasadorul Israelului în România, Reuven Azar, a oferit, în exclusivitate pentru Antena 3 CNN, noi informații despre războiul cu teroriștii Hamas.

Ambasadorul Israelului, noi detalii despre războiul cu teroriștii Hamas: "Un atac atroce și sălbatic. Civilii au fost uciși"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Cătălina Mănoiu    |    08 Oct 2023   •   17:08

Oficialul spune că armata israeliană a reușit să preia controlul a 22 de localități din apropiere de Fâșia Gaza, însă luptele vor continua câteva săptămâni bune de acum înainte.

"Situația este foarte serioasă. În ultimele 24 de ore, de când a izbucnit atacul, am încercat, în primul rând, să restabilim controlul pe teren, la granița cu Fâșia Gaza. Sunt în continuare trei zone în care armata israeliană luptă cu teroriștii.

În celelalte 22 de locații am reușit să restabilim ordinea. Vedem cât de atroce și sălbatic a fost acest atac. Familii întregi au fost sechestrate. Civilii au fost uciși. Sunt mame care au fost luate cu copiii lor și târâte în Fâșia Gaza. Sunt atrocități pe care doar în Daesh le vedem.

Am luat măsuri pentru a închide frontiera cu Gaza. Armata israeliană a reușit să ucidă sute de teroriști care fie încercau să pătrundă din Gaza, fie să se întoarcă acolo.

Citește și: Noi imagini cu luptele dintre armata israeliană şi teroriştii Hamas, în sudul ţării

Ne concentrăm să preluăm controlul pe teren. În paralel, ne pregătim campania militară împotriva acestor teroriști", a spus Reuven Azar, la Antena 3 CNN.

Potrivit ambasadorului, situația este tensionată și în partea de nord, după bombardamente Hezbollah.

"Am văzut bombardamente Hezbollah. Israel a ripostat. Nu știm dacă va duce la escaladarea conflictului, dar ne pregătim și pentru situația în care suntem atacați și din nord.

Se pare că ceea ce Hamas vrea acum este să se ajungă în situația în care întreaga lume arabă să atace Israelul. Nu credem că se va întâmpla acest lucru. Sunt câteva incindente, inclusiv atacul terorist din Egipt, unde polițiștii au ucis evrei civili", a mai adăugat ambasadorul Israelului în România.

Totodată, Reuven Azar a declarat că războiul declanşat de Hamas în Israel a fost pregătit cu minuţiozitate ani de zile.

Ambasadorul Israelului la Bucureşti a vorbit şi despre lipsa informaţiilor din serviciile de informaţii israeliene cu privire la atacul plănuit şi organizat de palestinieni.

"Se pare că nu au existat suficiente informaţii. În consecinţă, am suferit pierderi colosale. Dar acum trebuie să ne concentrăm, să ne apărăm, să ne atacăm inamicii. Şi să învăţăm din această lecţie, dar acum forţele de securitate, guvernul, cetăţenii, să se concentreze să reziste, să riposteze şi să atace adversarii pentru a neutraliza ameninţarea", a explicat Reuven Azar.

×
Subiecte în articol: Război în Israel Reuven Azar
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close