Antena 3 CNN Externe Ambasadorul belgian în Coreea de Sud își pierde postul după ce soția diplomatului a pălmuit o vânzătoare

Ambasadorul belgian în Coreea de Sud își pierde postul după ce soția diplomatului a pălmuit o vânzătoare

Autoritățile belgiene au decis să îl recheme pe ambasadorul a cărui soție a ajuns în prim-planul presei internaționale după ce a pălmuit o vânzătoare la Seul.

Ambasadorul belgian în Coreea de Sud își pierde postul după ce soția diplomatului a pălmuit o vânzătoare
de Adrian Iclozan    |    31 Mai 2021   •   18:54

Incidentul s-a petrecut pe 9 aprilie anul curent.

Ministrul belgian de Externe, Sophie Wilmes, a dispus încetarea misiunii ambasadorului Peter Lescouhier, după trei ani la Seul. 

Deși ambasadorul Lescouhier și-a servit țara cu dedicație, "actuala situație nu mai permite ca el să își îndeplinească rolul cu seninătate", a precizat ambasada.

După incident, Lescouhier a prezentat scuze pentru "comportamentul inacceptabil" al soției sale.

De asemenea, aceasta din urmă s-a întâlnit cu angajata pe care a plămuit-o și i-a prezentat, la rândul său, scuze.

Ministerul de Externe de la Bruxelles a preferat, în cele din urmă, să tranșeze scandalul prin rechemarea ambasadorului.

Ce s-a întâmplat pe 9 aprilie

Xiang Xueqiu, 63 de ani, soția ambasadorului belgian în capitala sud-coreeană, a petrecut circa o oră probând haine într-un magazin din districtul Yongsan.

Ea a plecat, fiind urmată de un angajat care voia să verifice dacă nu cumva femeia își schimbase hainele cu unele noi, fără să plătească.

Soția ambasadorului s-a întors în magazin și, într-o altercație surprinsă pe camerele de supraveghere, a împins și a pălmuit o vânzătoare care a încercat să intervină. 

Xiang Xueqiu a invocat imunitatea diplomatică, pentru a evita să dea declarații la poliție.

Ambasada i-a revocat, însă, imunitatea și femeia a fost interogată de poliție la începutul lunii mai, după ce anterior a primit îngrijiri medicale pentru un accident vascular cerebral.

Foto: Ambasadorul Lescouhier și soția (stânga sus), incidentul surprins pe camerele de supraveghere (jos), sigla ambasadei Belgiei la Seul (dreapta)

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close