Antena 3 CNN International News Soţia ambasadorului Belgiei în Coreea de Sud a invocat imunitatea diplomatică, după ce a pălmuit o vânzătoare

Soţia ambasadorului Belgiei în Coreea de Sud a invocat imunitatea diplomatică, după ce a pălmuit o vânzătoare

Xiang Xueqiu, în vârstă de 63 de ani, soția ambasadorului Belgiei în Coreea de Sud, invocă imunitatea diplomatică pentru a evita acuzația de agresiune formulată de personalul unui magazin din capitala Seul.

Soţia ambasadorului Belgiei în Coreea de Sud a invocat imunitatea diplomatică, după ce a pălmuit o vânzătoare
Sursa foto: Captură video BBC
de Alexandra Ionescu    |    18 Mai 2021   •   11:24

În luna aprilie, soția diplomatului a probat două articole într-un magazin de haine din Seul, după care a plecat. Un angajat a fugit imediat după ea, pentru a o întreba despre un articol vestimentar pe care îl purta, fapt care se presupune că ar fi dat naștere altercației.

Filmările video arată femeia trăgând de brațul unui angajat și plesnindu-l peste față.

Răspândite de mass-media sud-coreeană și devenite virale pe internet, imaginile au stârnit o furie imensă în Coreea de Sud, o țară o în care b unul simţ se află la cotele cele mai înalte.

Pus în fața acestei situații, ambasadorul Lescouhier a reacționat, afirmând într-un comunicat de presă că „regretă sincer incidentul în care a fost implicată soţia sa”.

Lescouhier a ținut să „prezinte scuze şi în numele ei” pentru cele întâmplate. „Indiferent de circumstanţe, modul în care a reacţionat este inacceptabil”, a recunoscut ambasadorul.

Numai că scandalul diplomatic a luat altă întorsătură.

Xiang Xueqiu a invocat imunitatea diplomatică pentru a evita acuzațiile de agresiune, potrivit CNN.

Poliția a interogat-o pe doamna Xiang pe 6 mai. Ea fusese internată anterior după ce a suferit un accident vascular cerebral, potrivit ambasadei Belgiei.

Soțiile ambasadorilor se bucură de imunitate diplomatică, dar ambasada Belgiei a declarat că în acest caz va coopera cu poliția.

×
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben
x close