Antena 3 CNN Externe Ambasadorul rus în Polonia ar putea fi expulzat. Conturile bancare ale instituției au fost blocate

Ambasadorul rus în Polonia ar putea fi expulzat. Conturile bancare ale instituției au fost blocate

Ambasadorul Rusiei în Polonia ar putea fi expulzat. Autoritățile au blocat conturile bancare ale Ambasadei.

Ambasadorul rus în Polonia ar putea fi expulzat. Conturile bancare ale instituției au fost blocate
Sursa foto: Twitter/ The Hindu
de Cerasela Stafie    |    24 Mar 2022   •   12:09

Ministerul polonez de Externe l-ar putea expulza pe ambasadorul rus din țară, a declarat joi adjunctul ministrului de externe Marcin Przydacz, într-un interviu acordat postului de radio polonez RMF, transmite presa din Rusia.

”Este posibil în viitor”, a spus el, ca răspuns la întrebarea dacă este posibilă expulzarea ambasadorului rus Serghei Andreyev. "Cu toate acestea, nu există o astfel de decizie în acest moment, dar poate fi luată în viitor."

Ambasadorul Rusiei în Polonia a fost convocat miercuri dimineața de Ministerul polonez de Externe, unde i s-a înmânat o notă prin care dispunea expulzarea a 45 de diplomați ruși pentru acuzații de spionaj.

Oficialul rus a spus ulterior că relațiile diplomatice dintre țări au rămas în vigoare, iar Ambasada Rusiei în Polonia și-a continuat activitatea. Toți cei 45 de diplomați supuși deportării trebuie să părăsească țara până luni, 28 martie.

Ambasadorul Rusiei la Varșovia a declarat joi că Polonia a blocat conturile bancare ale ambasadei pentru că ar fi finanțat o ”activitate teroristă”, a informat agenția de presă RIA, scrie Reuters.

Se întâmplă după ce Rusia a trimis zeci de mii de trupe în Ucraina,pe 24 februarie, în ceea ce a numit o ”operațiune specială” pentru a degrada capacitățile militare ale vecinului său din sud și pentru a elimina oamenii pe care i-a numit ”naționaliști periculoși”. Forțele ucrainene au rezistat eroic, iar Occidentul a impus sancțiuni drastice Moscovei în efortul de a o forța să-și retragă forțele.

×
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close