Antena 3 CNN Externe Americanii sunt siguri că Ucraina va câștiga războiul cu Rusia. Care este motivul

Americanii sunt siguri că Ucraina va câștiga războiul cu Rusia. Care este motivul

Secretarul de stat al SUA, Anthony Blinken, și-a exprimat încrederea în victoria Ucrainei împotriva Rusiei. Oficialul american a subliniat că SUA și alte țări occidentale vor continua să sprijine poporul ucrainean.

Americanii sunt siguri că Ucraina va câștiga războiul cu Rusia. Care este motivul
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    07 Mar 2022   •   21:30

Anthony Blinken a făcut aceste declarații, astăzi, în timpul unei conferințe de presă care a avut loc la Vilnius alături de ministrul de Externe lituanian.

„Vedem efectul asistenței pe care am putut să o oferim Ucrainei și continuăm să o oferim”, a spus oficialul american, potrivit Ukrinform.

Blinken i-a lăudat pe ucraineni pentru curajul de care au dat dovadă în luptele cu militarii ruși. „Vrem ca acest lucru să înceteze cât mai curând posibil, așa că vom continua să creștem presiunea asupra Rusiei, pentru a sprijini Ucraina”, a spus Blinken.

Acesta a reiterat că obținerea controlului rusesc asupra anumitor orașe din Ucraina nu poate garanta succesul acestora. „Într-o săptămână, o lună sau mai mult, sunt absolut sigur că Ucraina va câștiga”, a subliniat secretarul de stat al SUA.

Oficial ucrainean: Invadatorii ruşi au distrus 202 şcoli, 34 de spitale şi peste 1.500 de clădiri

Mihailo Podoliak, consilierul prezidenţial al preşedintelui Volodimir Zelenski, a făcut un bilanţ al războiului din Ucraina.

"Barbarii secolului XXI. Rusia a distrus 202 şcoli, 34 de spitale, peste 1.500 de clădiri rezidenţiale. Mai mult de 900 de localităţi sunt complet lipsite de curent electric, apă şi căldură.

Armata rusă nu este în stare să lupte împotriva altor armate. Dar ştie cum să ucidă civili!”, a scris Podoliak pe Twitter.

Declaraţia lui Mihailo Podoliak, care este şi purtător de cuvânt al preşedintiei ucrainene, a fost preluată de Ukrinform.

Podoliak a fost prezent luni, 7 martie, la a treia rundă de negocieri cu partea rusă.

Război în Ucraina | A treia rundă de negocieri s-a încheiat fără rezultate semnificative

Război în Ucraina, ziua 12. A treia rundă de negocieri între Rusia și Ucraina s-a încheiat, după aproape trei ore, fără rezultate ”semnificative”.

Au fost semnalate "mici progrese" în organizarea coridoarelor umanitare, dar fără rezultate "semnificative" în cazul unui armistiţiu.

"Situaţia generală nu s-a îmbunătăţit", a declarat şeful delegaţiei ucrainene, consilierul prezidenţial Podoliak.

×
Subiecte în articol: Război Ucraina
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close