Antena 3 Externe Amnesty International cere eliberarea lui Roman Protasevici

Amnesty International cere eliberarea lui Roman Protasevici

de Alexandra Ionescu    |    24 Mai 2021   •   19:59
Amnesty International cere eliberarea lui Roman Protasevici Hepta

Organizaţia Internaţională pentru Drepturile Omului cere eliberarea lui Roman Protasevici.

 „Deşi pare scenariu de film la Hollywood, este realitate. Şi este înfricoşător. UE şi restul lumii trebuie să răspundă rapid" spune Marie Struthers, directorul Amnesty International pentru Europa de Est. 

Pe 23 mai, la Minsk a fost reținut bloggerul și fotograful Roman Protasevici, fostul redactor al canalului de Telegram Nexta, care a fost declarat extremist în Belarus. Forțele militare aviatice belaruse au forțat avionul companiei Ryanair să aterizeze de urgență, invocând faptul că la bord ar fi o bombă. Aeronava se îndrepta de la Atena spre Vilnius.

Liderii Uniunii Europene se întrunesc, luni și marți, la Bruxelles, la o ședință extraordinară a Consiliului European. În cadrul reuniunii se va discuta și despre posibile noi sancțiuni împotriva autorităților din Belarus.

Aeronava Ryanair a ajuns, într-un final, la destinația inițială: Vilnius. La debarcare, pasagerii s-au plâns că au fost ținuți ore în șir, fără să li se dea nicio informație, pe aeroportul din Belarus. 

Unii oameni spun clar că faptele demonstreză că au vrut doar să-l aresteze pe Roman Protasevici.

După incident, cel puțin două companii aeriene evită zborurile care tranzitează statul Belarus. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close