Antena 3 CNN Externe Anca Dragu a fost votată în funcția de guvernator al Băncii Naționale a Republicii Moldova

Anca Dragu a fost votată în funcția de guvernator al Băncii Naționale a Republicii Moldova

Fostul ministru al Finanțelor din România și ex-președintele Senatului de la București, Anca Dragu, a fost numită în funcția de guvernator al Băncii Naționale din Moldova.

de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Dec 2023   •   18:13

Fostul ministru al Finanțelor din România și ex-președintele Senatului de la București, Anca Dragu, a fost numită în funcția de guvernator al Băncii Naționale din Moldova, anunță deschide.md.

Hotărârea a fost votată de 58 de deputați.

Anca Dragu, senator USR, fost ministru de Finanțe, a fost propusă vineri pentru a fi noul guvernator al Băncii Naționale a Moldovei.

Anunțul a fost făcut vineri de președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu.

Citește și: Marcel Ciolacu, replică pentru Florin Roman, după adoptarea bugetului pe 2024: "Era suficient cuvântul meu și al președintelui Nicolae Ciucă"

"Azi (vineri - n.r.), în plenul Parlamentului, o voi propune pentru funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei pe Anca Dragu.

Anca Dragu are o experiență importantă în sectorul financiar-bancar și în politici publice și aderare la UE. Anca Dragu a lucrat mai mult de 15 ani în cadrul Băncii Naționale a României și al Fondului Monetar Internațional și a fost ministru al finanțelor publice în Guvernul României.

În 2020 a fost aleasă președinte al Senatului României. Am toată încrederea că Anca Dragu va construi o Bancă Națională a Moldovei independentă și integră”, scrie pe Facebook președintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu.

Parlamentul Republicii Moldova l-a demis pe șeful băncii centrale, Octavian Armașu, pentru că nu a acționat în cazul scandalului de fraudă "furtul secolului” din Moldova, în care un miliard de dolari a dispărut din sistemul bancar al țării în perioada 2014-2015, potrivit Reuters.

×
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close