Antena 3 CNN Externe Ancheta în dosarul Watergate se redeschide

Ancheta în dosarul Watergate se redeschide

Ancheta în dosarul Watergate se redeschide
Sursa foto: richard nixon
20 Noi 2009   •   13:48

Anchetatorii americani au fost chemaţi să rezolve unul dintre cele mai mari mistere din istoria prezidenţială a SUA şi să descopere ce exact ştia Richard Nixon despre spargerea de la Watergate.
La 35 de ani după ce Nixon a fost forţat să demisioneze, anchetatorii guvernamentali sunt hotărâţi să afle cât de mult se ştie despre raidul birourilor Comitetului Naţional Democratic din Washington.
Anchetatorii numiţi de Arhivele Naţionale ale SUA vor analiza notiţele luate de şeful administraţiei prezidenţiale HR Haldeman la întâlnirea cu Nixon, la doar trei zile după ce membri ai staffului său de campanie au fost arestaţi pentru că au pătruns în clăderea Watergate . EI trebuie să afle ce au discutat Nixon şi Haldeman în cele 18 minute şi jumătate din înregistrări de la întâlnire şi din agende.
Experţii au renunţat la a mai afla adevărul de pe casete, care au fost şterse, şi se vor concentra pe notiţele lui Haldeman, pentru a găsi dovezi acuzatoare.
Investigatorii vor folosi analiza electrostatică, capabilă să detecteze imaginile lăsate de un stilou pe o foaie, când se scrie pe cea de deasupra ei. Aceasta ar putea demonstra dacă unele pagini au fost distuse.
Rezultatele testelor sunt aşteptate la începutul anului viitor.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close