Antena 3 CNN Externe Anchetă nouă la Boeing, deschisă de autoritățile din SUA! Angajații companiei ar fi falsificat documente de inspecție pentru avioane 787

Anchetă nouă la Boeing, deschisă de autoritățile din SUA! Angajații companiei ar fi falsificat documente de inspecție pentru avioane 787

Autoritatea de reglementare din SUA a lansat o nouă investigație asupra companiei Boeing, după ce firma a raportat că lucrătorii au falsificat documentele de inspecție la mai multe avioane de tip 787.

Anchetă nouă la Boeing, deschisă de autoritățile din SUA! Angajații companiei ar fi falsificat documente de inspecție pentru avioane 787
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    07 Mai 2024   •   16:31

Autoritatea Federală de Aviație (FAA) a declarat luni, 6 mai, că a deschis o nouă anchetă asupra producătorului de avioane Boeing.

În cel mai recent dintr-o serie de scandaluri de siguranță, Boeing a declarat luna trecută FAA că angajații săi din Carolina de Sud ar fi putut falsifica înregistrările aeronavelor, scrie Euronews.

S-a spus că este posibil ca verificările de siguranță pentru avioanele 787 Dreamliner, marcate ca finalizate, să nu fi fost efectuate corespunzător.

FAA a declarat că, prin urmare, Boeing „reinspectează toate cele 787 de avioane care se află încă în sistemul de producție și trebuie să creeze, de asemenea, un plan pentru a aborda flota în serviciu”.

Compania a susținut că potențiala abatere nu ridică o problemă imediată de siguranță a zborului, ceea ce înseamnă că niciun avion nu a fost scos din serviciu.

„Pe măsură ce ancheta continuă, FAA va lua toate măsurile necesare – ca întotdeauna – pentru a asigura siguranța publicului zburător”, a spus organismul de reglementare al SUA, potrivit ziare.com.

×
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close