Antena 3 Externe Anders Breivik vorbeşte despre existenţa "altor două celule" individuale şi autonome

Anders Breivik vorbeşte despre existenţa "altor două celule" individuale şi autonome

de M.Z.    |    17 Apr 2012   •   15:48
Anders Breivik vorbeşte despre existenţa "altor două celule" individuale şi autonome
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP

Anders Behring Breivik, judecat pentru uciderea a 77 de persoane vara trecută în Norvegia, a vorbit din nou, marţi, despre existenţa "altor două celule" autonome şi constituite fiecare dintr-o singură persoană, relatează AFP.

Apelativul de "comandor", folosit de Breivik cu referire la el însuşi, face trimitere la o "persoană care are o autoritate şi legături flexibile cu alte două celule", a explicat extremistul de dreapta în faţa tribunalului din Oslo.

Tot astăzi, Breivik a declarat în faţa judecătorilor că ar relua masacrul comis la 22 iulie, când a ucis 77 de persoane.

"Da, aş face-o din nou", a afirmat el în cea de-a doua zi a procesului său, adăugând că adolescenţii ucişi pe insula Utoeya nu erau "copii nevinovaţi" şi că pentru el, a-şi încheia viaţa în închisoare sau a muri pentru poporul său constituie "cea mai mare onoare".

Anders Breivik a cerut apoi achitarea sa, afirmând că a acţionat în numele legitimei apărări.

"Atacurile de la 22 iulie au fost atacuri preventive pentru a apăra norvegienii puri. Am acţionat în situaţie de urgenţă în numele poporului meu, al culturii mele, al ţării mele. Prin urmare, cer achitarea mea", a adăugat el.


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close