Antena 3 CNN Externe Anders Breivik vorbeşte despre existenţa "altor două celule" individuale şi autonome

Anders Breivik vorbeşte despre existenţa "altor două celule" individuale şi autonome

Anders Breivik vorbeşte despre existenţa "altor două celule" individuale şi autonome
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.Z.    |    17 Apr 2012   •   15:48

Anders Behring Breivik, judecat pentru uciderea a 77 de persoane vara trecută în Norvegia, a vorbit din nou, marţi, despre existenţa "altor două celule" autonome şi constituite fiecare dintr-o singură persoană, relatează AFP.

Apelativul de "comandor", folosit de Breivik cu referire la el însuşi, face trimitere la o "persoană care are o autoritate şi legături flexibile cu alte două celule", a explicat extremistul de dreapta în faţa tribunalului din Oslo.

Tot astăzi, Breivik a declarat în faţa judecătorilor că ar relua masacrul comis la 22 iulie, când a ucis 77 de persoane.

"Da, aş face-o din nou", a afirmat el în cea de-a doua zi a procesului său, adăugând că adolescenţii ucişi pe insula Utoeya nu erau "copii nevinovaţi" şi că pentru el, a-şi încheia viaţa în închisoare sau a muri pentru poporul său constituie "cea mai mare onoare".

Anders Breivik a cerut apoi achitarea sa, afirmând că a acţionat în numele legitimei apărări.

"Atacurile de la 22 iulie au fost atacuri preventive pentru a apăra norvegienii puri. Am acţionat în situaţie de urgenţă în numele poporului meu, al culturii mele, al ţării mele. Prin urmare, cer achitarea mea", a adăugat el.


×
Subiecte în articol: Anders Breivik proces ucidere oslo
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close