Antena 3 CNN Externe Breivik, criminalul din Norvegia, susţine că ar relua masacrul: Da, aş face-o din nou!

Breivik, criminalul din Norvegia, susţine că ar relua masacrul: Da, aş face-o din nou!

Breivik, criminalul din Norvegia, susţine că ar relua masacrul: Da, aş face-o din nou!
Sursa foto: Foto: Antena 3
de S.T.    |    17 Apr 2012   •   12:20

Anders Behring Breivik, judecat pentru uciderea a 77 de persoane anul trecut în Norvegia, a declarat marţi în faţa judecătorilor că ar relua masacrul comis la 22 iulie, când a ucis 77 de persoane, relatează AFP.

"Da, aş face-o din nou", a afirmat el în cea de-a doua zi a procesului său, precizând că adolescenţii ucişi pe insula Utoeya nu erau "copii nevinovaţi" şi că pentru el, a-şi încheia viaţa în închisoare sau a muri pentru poporul său constituie "cea mai mare onoare".

"Tinerii Partidului Laburist sunt naivi şi îndoctrinaţi, ei nu sunt nişte copii nevinovaţi, ci militanţi politici", afirmă Breivik.

Autorul atacurilor care s-au soldat cu 77 morţi, pe 22 iulie, în Norvegia, nu regretă gestul său. "Uciderea a 70 de persoane poate împiedica un război civil", a spus el.
  
"Oamenii care mă numesc diabolic confundă faptul de a fi diabolic cu cel de a fi violent", s-a apărat acuzatul.

Încă din prima zi, bărbatul a sfidat autoritatea tribunalului din Oslo. El a salutat precum naziştii, a pledat nevinovat şi a susţinut că a omorât în legitimă apărare.

În următoarele cinci zile, Breivik va răspunde la întrebările procurorilor. Procesul este unul de lungă durată şi poate ajunge până la 10 săptămâni.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close