Antena 3 CNN Externe Fostul guvernator al statului New York a fost inculpat pentru agresiune sexuală

Fostul guvernator al statului New York a fost inculpat pentru agresiune sexuală

Fostul guvernator al statului New York, Andrew Cuomo, a fost inculpat, joi, pentru agresiune sexuală asupra unei foste angajate.

Fostul guvernator al statului New York a fost inculpat pentru agresiune sexuală
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    29 Oct 2021   •   12:38

Plângerea, depusă joi în capitala Albany, îl acuză pe Cuomo că „a atins-o forțat” pe una una dintre angajatele sale, la reședința sa Albany. Plângerea nu numește victima. Aceasta susține că presupusul abuz a avut loc la conacul executiv al guvernatorului din Albany la 7 decembrie 2020.

Cuomo a demisionat din funcţia de guvernator în august, după mai bine de 10 ani de mandat, în urma unei anchete detaliate într-un raport de 168 de pagini în care s-a constatat că a hărţuit sexual 11 femei.

Într-o adresă televizată, de 20 de minute, Cuomo a negat din nou orice acțiune greșită, deși a spus că a acceptat „responsabilitatea deplină” pentru ofensarea femeilor prin ceea ce el a caracterizat drept încercări prost concepute de a fi afectuoase sau pline de umor.

El a spus că a ajuns la concluzia că lupta împotriva acuzațiilor în timp ce rămâne în funcție ar paraliza guvernul de stat și ar costa contribuabilii milioane de dolari, într-un moment în care pandemia reprezintă încă o amenințare majoră.

"Cred că, având în vedere circumstanțele, cel mai bun mod în care pot ajuta acum este dacă fac un pas în spate - și, prin urmare, asta voi face", a spus el

 

×
Subiecte în articol: Andrew Cuomo SUA New York
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close