Antena 3 CNN Externe Angela Merkel dorește reluarea negocierilor pentru parteneriatul transatlantic

Angela Merkel dorește reluarea negocierilor pentru parteneriatul transatlantic

Angela Merkel dorește reluarea negocierilor pentru parteneriatul transatlantic
Sursa foto: Foto: Agerpres.ro
27 Iun 2017   •   23:52

Angela Merkel, s-a pronunţat marţi în favoarea reluării negocierilor Uniunii Europene cu Statele Unite pentru Parteneriatul Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii (TTIP), transmite AFP. 

Acordul de liber schimb cu SUA ar permite "să ne rezolvăm împreună toate problemele", a susţinut Merkel la un congres economic organizat de partidul său, Uniunea Creştin-Democrată (UCD). 

Cancelarul a arătat că relaţiile comerciale globale nu sunt un joc cu sumă nulă, în care unii câştigă iar alţii pierd. Reuters remarcă tonul ei împăciuitor înaintea summitului G20 de săptămâna viitoare, de la Hamburg."Viziunea mea asupra globalizării este că într-o lume globală şi interconectată avem nevoie de un sistem comercial bazat pe reguli, în care toate părţile să poată câştiga", a spus ea. 

Referitor la uriaşul excedent comercial al Germaniei, Angela Merkel a explicat că acesta se datorează parţial unor factori pe care nu îi poate influenţa, printre care politica monetară a Băncii Centrale Europene şi preţul energiei.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: negocieri UE SUA probleme merkel Congres
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close