Antena 3 CNN Externe Antony Blinken și-a costumat copiii în "Volodimir Zelenski" și i-a trimis să-l colinde pe Joe Biden, de Halloween

Antony Blinken și-a costumat copiii în "Volodimir Zelenski" și i-a trimis să-l colinde pe Joe Biden, de Halloween

Ocupat cu demersurile de a opri propagarea unui război devastator în Orientul Mijlociu, președintele american Joe Biden a avut, probabil, o surpriză când s-a trezit, de Halloween, față în față cu un Volodimir Zelenski în miniatură, îmbrăcat într-unul dintre celebrele sale tricouri kaki.

Antony Blinken și-a costumat copiii în "Volodimir Zelenski" și i-a trimis să-l colinde pe Joe Biden, de Halloween
Sursa foto: hepta / Abaca Press
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Oct 2023   •   14:16

Micul Zelenski nu era singur, ci însoțit de sora sa, înfășurată în steagul Ucrainei.

Cei doi copii ai secretarului de stat american Antony Blinken l-au abordat pe liderul de la Casa Albă cu tradiționalul "trick or treat" (ne dați ori nu ne dați).

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Presa internațională consemnează că Blinken, soția sa, Evan Ryan și cei doi copii ai cuplului au fost întâmpinați de președinte și de Prima Doamnă, Jill Biden, la petrecerea de Halloween organizată, luni, la Casa Albă.

Joe Biden a fost ceva mai puțin generos cu cei doi copii ai lui Blinken decât s-a dovedit cu adevăratul Volodimir Zelenski și cu Ucraina pe parcursul celor 20 de luni ale războiului declanșat de Rusia. 

Liderul de la Casa Albă s-a limitat să le ofere micuților cadouri de sezon dintr-un coș împletit, după cum arată imaginile distribuite, între alții, pe rețelele sociale, de Anton Gherașcenko, un consilier al ministrului de Interne de la Kiev.

"Arată minunat! Mulțumesc, copii!", a scris oficialul ucrainean pe X (fostă Twitter).

În pofida momentului, a cărui menire pare să fie aceea de a sublinia continuitatea sprijinului american pentru Kiev, realitatea din teren pare diferită.

Sprijinul public pentru ajutorul acordat Ucrainei este în declin de luni de zile în SUA.

Un sondaj Reuters realizat după vizita liderului ucrainean în SUA, la finele lui septembrie, indica faptul că doar aproximativ 41% dintre americani doresc ca legislativul țării să aprobe mai multe arme pentru Kiev.

Este o scădere dramatică de la cele 65 de procente consemnate în luna iunie.

Iunie este luna în care Ucraina a lansat mult așteptata sa contraofensivă, care s-a desfășurat însă într-un ritm lent și cu pierderi foarte mari.

Este motivul pentru care a devenit tot mai dificil pentru Volodimir Zelenski să-i convingă pe partenerii internaționali că victoria Ucrainei este aproape, notează publicația americană Time.

Iar odată cu izbucnirea războiului între Israel și Hamas, chiar și menținerea atenției mondiale asupra Ucrainei a devenit o provocare majoră, potrivit sursei citate.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close