Antena 3 Externe Anunţul care a alertat lumea. China îşi rezervă dreptul de a lua "măsuri suplimentare" în conflictul cu Japonia. Află reacţia secretarului american al Apărării

Anunţul care a alertat lumea. China îşi rezervă dreptul de a lua "măsuri suplimentare" în conflictul cu Japonia. Află reacţia secretarului american al Apărării

18 Sep 2012   •   11:53
Anunţul care a alertat lumea. China îşi rezervă dreptul de a lua "măsuri suplimentare" în conflictul cu Japonia. Află reacţia secretarului american al Apărării
Sursa foto: Foto: Agerpres
Ministrul chinez al Apărării a declarat marţi că statul chinez îşi rezervă dreptul de a lua măsuri suplimentare în diferendul cu Japonia, în care contestă naţionalizarea insulelor disputate de cele două ţări, relatează AFP.

China urmăreşte atent situaţia din Marea Chinei de Est şi "ne rezervăm dreptul (de a lua) măsuri suplimentare", a precizat Liang Guanglie, prin intermediul unui traducător.

Declaraţia a fost făcută în timpul conferinţei de presă pe care ofixialul chinez a susţinut-o alături de omologul său american, Leon Panetta.

Unsprezece nave guvernamentale chineze au ajuns marţi după-amiază în apropierea insulelor administrate de Japonia şi revendicate de China.

Vineri, Beijingul a trimis deja şase nave similare în jurul insulelor Diaoyu - numele lor chinez - denumite Senkaku de Japonia.


 
Leon Panetta face apel la reţinere

Secretarul american al Apărării urmează să susţină un mesaj la Beijing, marţi, similar cu cel de la Tokyo, în care a făcut apel la "reţinere".

Ajuns luni seara în capitala chineză, şeful Pentagonului, Leon Panetta, a fost primit de omologul său chinez, Liang Guanglie.

"Obiectivul nostru este ca Statele Unite şi China să stabilească cel mai important parteneriat bilateral din lume", a declarat Panetta, în timp ce contactele militare rămân dificile între cele două ţări.

Vizita şefului Pentagonului are loc pe fondul tensiunilor dintre China şi Japonia.

Luni, Leon Panetta şi-a exprimat "îngrijorarea" şi a făcut apel la o rezolvare pe cale diplomatică a acestei dispute teritoriale. Oficialul american a avertizat că acest caz ar putea degenera într-un conflict.

Citiţi şi: La 81 de ani de când Japonia a invadat China, cele două ţări sunt aproape de un nou conflict  


 

×
Subiecte în articol: China japonia Leon Panetta

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close