Anunţul important făcut de secretarul american al Apărării privind conflictul din Siria. "Suntem pregătiţi să mergem acolo"

de D.D.    |    27 Aug 2013   •   17:15
Anunţul important făcut de secretarul american al Apărării privind conflictul din Siria. "Suntem pregătiţi să mergem acolo" Foto: Intact Images

Secretarul american al Apărării, Chuck Hagel, a declarat că forţele armate sunt "pregătite" pentru o acţiune militară în Siria şi că aşteaptă aprobarea preşedintelui Obama în acest sens, informează BBC News.

"Suntem pregătiţi. Am poziţionat elemente pentru a fi capabili să răspundem oricărei opţiuni a preşedintelui", a precizat Hagel.

"Suntem pregătiţi să mergem acolo", a adăugat secretarul american al Apărării.

Secretarul american de Stat, John Kerry, a declarat, luni, că Statele Unite dispun de dovezi care atestă că armata siriană a folosit armele chimice. Oficialul american a afirmat că acest lucru „este de necontestat" şi că este vorba despre o „indecenţă morală" pentru care responsabilii trebuie să răspundă.

Şi Marea Britanie se pregăteşte pentru un atac militar asupra Siriei, ca răspuns la folosirea armelor chimice în ţara lui Bashar al-Assad, chiar şi fără acordul Consiliului de Securitate al ONU, a anunţat Ministrul de Externe William Hague.


 

x close