Antena 3 CNN Externe O aplicație de întâlniri, impusă de un stat conservator, monitorizează cuplurile la 4 ani după căsătorie

O aplicație de întâlniri, impusă de un stat conservator, monitorizează cuplurile la 4 ani după căsătorie

Iranul a dezvăluit o aplicație de întâlniri care are ca scop facilitarea căsătoriilor durabile în Republica Islamică, unde rata divorțului crește și rata natalității scade, conform BBC.

O aplicație de întâlniri, impusă de un stat conservator, monitorizează cuplurile la 4 ani după căsătorie
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    13 Iul 2021   •   17:09

Hamdan, care înseamnă „însoțitor” în persană, o aplicație care face parte din Organizația de Propagandă Islamică.

Se pretinde că folosește inteligența artificială pentru a găsi potriviri „numai pentru burlacii care caută o căsătorie permanentă” și doar pentru o soție.

Aplicațiile de întâlniri sunt populare în Iran, dar de acum înainte doar Hamdan va fi legal.

Legislația iraniană criminalizează și relațiile sexuale consensuale în afara căsătoriei.

Potrivit site-ului Hamdan, utilizatorii vor trebui să își verifice identitatea și să facă un test psihologic înainte de a începe să caute un partener.

Când se găsește o potrivire, aplicația „conectează familiile împreună cu prezența consultanților de servicii”, care vor „însoți” cuplul timp de patru ani după căsătorie.

Șeful Institutului Cultural Tebyan, care a dezvoltat Hamdan, a declarat că aplicația va crea familii sănătoase într-un moment în care valorile familiei sunt amenințate de „diavol” și de dușmanii Iranului.

Potrivit statisticilor Organizației Naționale pentru Înregistrarea Civilă, aproximativ 307.300 căsătorii și 99.600 divorțuri au fost înregistrate în Iran între martie și decembrie 2020. În 2008, a existat un divorț pentru fiecare opt căsătorii.

×
Subiecte în articol: Iran
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close