Are cei mai mulţi miliardari dar este cel mai sărac stat din State

de G.C.P    |    20 Noi 2012   •   17:11
Are cei mai mulţi miliardari dar este cel mai sărac stat din State

Un raport recent indică statul California ca fiind cel mai sărac stat american, în ciuda faptului că aici se regăsesc cei mai mulţi miliardari de pe continentul nord-american.

Conform unui studiu eliberat de Biroul American de Statistică şi Recensământ, California are o rată a sărăciei de aproape 24 %, aceasta crescând de la valoarea precedentă, cotată la 16 %.

Conform acestei statistici, unul din patru californieni trăiesc în sărăcie lucie.

"Observăm că aceste comunităţi au o sănătate precară şi ne referim aici, în mod special, la populaţia care nu trăieşte în marile oraşe. Rata de sărăcie este în continuă creştere", susţine Becky Dennison, membru al Comisiei de Acţiune din Los Angeles.

Experţii sunt de părere că preţul ridicat al traiului zilnic reprezintă sursa generatoare de sărăcie.

"Californienii se vor lupta cu această situaţie până atunci când economia se va echilibra. Situaţia economică se reflectă în nivelul de trai al fiecăruia, iar aici contribuie numărul mare de şomeri şi veniturile salariale scăzute", spune Pia Chaparro, un cercetător în domeniul sănătăţii.

În acelaşi studiu se relevă că situaţia din California este rezultatul veniturilor inegale, în care clasa superioară reuşeşte să acumuleze averi impresionate, chiar şi în această perioadă dificilă, din punct de vedere economic.

x close