Antena 3 CNN Externe Armata israeliană anunță că a eliberat toate orașele de la granița cu Fâșia Gaza

Armata israeliană anunță că a eliberat toate orașele de la granița cu Fâșia Gaza

Armata israeliană a recâștigat controlul asupra tuturor orașelor de la granița cu Fâșia Gaza, potrivit purtătorului de cuvânt al Forțelor de Apărare ale Israelului.

Armata israeliană anunță că a eliberat toate orașele de la granița cu Fâșia Gaza
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    09 Oct 2023   •   12:28

Nu mai există nicio luptă între trupele Forțelor de Apărare ale Israelului și Hamas în interiorul Israelului, iar armata a reluat controlul asupra tuturor comunităților din jurul Fâșiei Gaza, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei, Daniel Hagari, luni dimineață.

Cu toate acestea, acesta a a avertizat că este posibil să existe încă militanţi Hamas pe teritoriul israelian.

În toate comunităţile din apropierea gardului de la frontieră sunt în desfăşurare evacuări, a precizat el, potrivit CNN. Israelul este, de asemenea, în stare de alertă maximă în nordul ţării.

Citește și: Un israelian și-a văzut soția și fiicele răpite de Hamas într-un videoclip viral pe internet

Anunțul vine la mai bine de 48 de ore după ce Hamas a lansat un atac surpriză cu mii de rachete și a trimis luptători peste graniță.

Forţele de apărare israeliene sunt în curs de a efectua atacuri aeriene intense, la fiecare patru ore, în Fâşia Gaza. Sute de ţinte sunt atacate, iar Israelul vizează doar locurile unde sunt prezenţi teroriştii, a precizat purtătorul de cuvânt. Sunt sute de terorişti morţi, a mai spus Hagari. Nu există electricitate în Fâşia Gaza şi nimeni nu intră sau iese, a adăugat el.

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close