Antena 3 CNN Externe Un asistent medical, care mergea beat la muncă, a ucis doi pacienți. I-a sedat ca să nu îl deranjeze

Un asistent medical, care mergea beat la muncă, a ucis doi pacienți. I-a sedat ca să nu îl deranjeze

Un asistent medical din Germania a fost condamnat la închisoare pe viață după ce mergea băut la serviciu și își seda pacienții pentru a nu-i deranja somnul.

Un asistent medical, care mergea beat la muncă, a ucis doi pacienți. I-a sedat ca să nu îl deranjeze
Sursa foto: hepta/Mediafax Foto / Andreea Alexandru
de Alexandra Axinia    |    15 Mai 2023   •   14:51

Închisoare pe viață, aceasta este pedeapsa la care a fost condamnat un asistent medical din Germania  după ce a sedat pacienții pentru ca aceștia să nu-l deranjeze la serviciu, deoarece avea nevoie de somn, fiind băut.

Din cauza gravității deosebite a infracțiunilor, tribunalul din Munchen a decis luni ca acesta să nu fie eligibil pentru eliberarea anticipată din închisoare după 15 ani, relatează DPA. De asemenea, instanța i-a impus o interdicție pe viață de a lucra ca asistent medical.

Tânărul a recunoscut în fața instanței că a injectat pacienți cu medicamente într-o secție de recuperare a unui spital din München pentru a-i menține sedați.

Citește și: Cel mai mare spital din Galați a rămas fără sânge. Medic: "Mă gândesc cu groază la un accident colectiv"

În apărarea sa, bărbatul a recunosc întotdeauna a băut mult alcool înainte de turele sale și că dormea la serviciu. Prin urmare, a vrut să se asigure că pacienții nu îl vor deranja.

Conform Mediafax, bărbatul le injecta pacienților sedative, adrenalină sau anticoagulante în secția de recuperare, pentru ca aceștia să nu-l poată deranja. 

Doi pacienți de 80 și 89 de ani au murit în 2020 la spitalul din Munchen la care lucra acesta.

 

×
Subiecte în articol: asisten medical arestat pacienti sedaţi
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close