Antena 3 CNN Actualitate Locale Cel mai mare spital din Galați a rămas fără sânge. Medic: "Mă gândesc cu groază la un accident colectiv"

Cel mai mare spital din Galați a rămas fără sânge. Medic: "Mă gândesc cu groază la un accident colectiv"

 Spitalul Clinic de Urgență Sf.Apostol Andrei din Galați nu mai are rezerve de sânge. Operațiile pacienților sunt amânate, iar medicii se roagă să nu aibă loc un accident colectiv pentru că oamenii nu vor putea fi salvați.

Cel mai mare spital din Galați a rămas fără sânge. Medic: "Mă gândesc cu groază la un accident colectiv"
de Alexandra Axinia    |    15 Mai 2023   •   11:41

Cel mai mare spital din Galați se confruntă cu o lipsă acută de sânge. Avertismentul vine de la un medic chirurg care atenționează că rezervele acoperă cu greu necesarul pentru intervențiile de urgență. 

"Mă gândesc cu groază la un accident colectiv, spune chirurgul Paul Ichim. Spitalul Clinic de Urgență Sf.Apostol Andrei se confruntă cu o cruntă lipsa de sânge", susține medicul gălățean de la Spitalul Clinic de Urgență Sf.Apostol Andrei.

Medicii sunt disperați și au ales să amâne unele operații care nu erau urgente, de teamă că ar putea pune în pericol viața pacienților. Problemele cele mai mari apar în cazul bătrânilor care nu au rude sau al celor care au rudele plecate în străinătate

Citește și: Cine donează sânge în centrele mobile UNTOLD primește un bilet de o zi la festival

"Avem o groază de cazuri oncologice ce presupun intervenții majore, care necesită sigur transfuzii și pe care le tot amânăm la operat. De obicei se mobilizează familia și prietenii, mergând să doneze. Situația devine urâtă rău în cazul pacienților vârstnici, fără aparținători și la care prietenii sunt colegi de generație, neputând să mai doneze", a explicat chirurgul Paul Ichim. 

În cazul unui accident, spitalul nu ar putea face față solicitărilor și speră ca oamenii să meargă într-un număr mai mare către centrele de transfuzie sanguină.

"Atunci ar fi chiar Dumnezeu cu milă, doar că Divinitatea ne-a lăsat o porunca, să ne iubim aproapele, iar donarea de sânge pentru semenii aflați în spitale, chiar este o dovadă de afecțiune. Fără intenția de a deveni patetic, se cere o mișcare de solidaritate, situație de acest gen n-am întâlnit până acum în practică mea medicală", a precizat Paul Ichim.

Conform Mediafax, chirurgul gălățean își pune speranțele într-un proiect legislativ potrivit căruia persoanele care donează sânge de două ori într-un an au dreptul să parcheze gratuit în orice parcare publică din România.

×
Subiecte în articol: spital Galați criză sânge
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close