Antena 3 CNN Externe UPDATE: Atac armat într-un centru comercial din Washington. Bilanțul a ajuns la cinci morți

UPDATE: Atac armat într-un centru comercial din Washington. Bilanțul a ajuns la cinci morți

UPDATE: Atac armat într-un centru comercial din Washington. Bilanțul a ajuns la cinci morți
Sursa foto: Foto: pixabay.com
24 Sep 2016   •   14:11

UPDATE: Un bărbat a împuşcat mortal patru femei şi un bărbat într-un centru comercial din statul Washington, iar apoi a reuşit să fugă de la locul atacului, a anunţat poliţia, care îl caută în prezent pe agresor, relatează DPA.

Bărbatul rănit care fusese transportat la spital în stare gravă 'nu a reuşit să rămână în viaţă', a anunţat Heather Axtman, o purtătoare de cuvânt a poliţiei. Precedentul bilanţ al atacului armat era de patru morţi.

----------------------------

Un bărbat a împuşcat mortal vineri seară patru persoane şi a rănit o altă persoană într-un centru comercial din statul Washington, în nord-vestul SUA, iar apoi a reuşit să fugă, a anunţat poliţia, care a declanşat o căutare generală a suspectului, relatează AFP şi DPA.

Atacul a avut loc vineri în jurul orei 19.00 (sâmbătă, 01.00 GMT) la Cascade Mall din Burlington, statul Washington, la aproximativ 65 de mile nord de Seattle, a scris pe Twitter purtătorul de cuvânt al poliţiei statale Washington, Mark Francis. El a precizat că poliţia crede că este vorba de un singur atacator.

Suspectul este 'un bărbat hispanic îmbrăcat în gri', a adăugat el. În imaginile filmate de camerele de supraveghere şi care au fost difuzate de poliţie suspectul apare înarmat cu o puşcă.

Suspectul a fost văzut ultima dată deplasându-se spre autostrada care trece prin apropierea centrului comercial din Burlington, oraş care se află între Seattle şi frontiera canadiană.

Purtătorul de cuvânt a declarat presei că trei femei au fost ucise în atac şi doi bărbaţi răniţi, dintre care unul se află în stare critică. Iniţial poliţia a anunţat un bilanţ de patru morţi al atacului armat.

Bărbatul rănit grav a fost transportat cu elicopterul la spital dar 'cel mai probabil va muri', a spus purtătorul de cuvânt într-o conferinţă de presă.

Rick Johnson, un agent al poliţiei statale, a declarat pentru CNN că atacul armat a avut loc cu puţin timp înainte de ora locală 19.00 (01.00 GMT sâmbătă).

Potrivit martorilor intervievaţi de canalul KOMO News atacatorul a pătruns într-un magazin Macy's, unde a deschis focul.

'Martorii sunt audiaţi, iar apoi vom decide ce vom face în continuare', a spus Rick Johnson, care a cerut locuitorilor 'să rămână acasă şi să informeze autorităţile asupra a tot ce li se va părea suspect'.

Un spital local a precizat că a primit un rănit după atacul armat din Cascade Mall, a relatat un post local asociat CBS. De asemenea, participanţii la un meci de fotbal american de la un liceu din vecinătate au fost evacuaţi.

NBC News relatează, citând poliţia din statul Washington, că nu există indicii că atacul armat din Burlington ar fi unul terorist.

'Tragedia a lovit în Washington astăzi. Inimile noastre sunt alături de cei din Burlington', a postat pe Twitter guvernatorul Jay Inslee.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close