Antena 3 CNN Externe Al doilea atac armat de Ziua Independenței, în SUA. Doi polițiști din Philadelphia, împușcați la câteva ore după crimele în masă din Chicago

Al doilea atac armat de Ziua Independenței, în SUA. Doi polițiști din Philadelphia, împușcați la câteva ore după crimele în masă din Chicago

Doi polițiști din Philadelphia au fost împușcați luni seara târziu, într-un al doilea atac armat de Ziua Independenței, la câteva ore după ce un tânăr a ucis cu o pușcă șase persoane într-o suburbie din Chicago și a rănit alte câteva zeci

Al doilea atac armat de Ziua Independenței, în SUA. Doi polițiști din Philadelphia, împușcați la câteva ore după crimele în masă din Chicago
Sursa foto: Twitter
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Iul 2022   •   09:44

În imaginile surprinse la fața locului se văd sute de oameni fugind de pe Benjamin Franklin Parkway, după ce în zonă s-au tras focuri de armă.

Focurile de armă au fost semnalate în apropiere de Muzeul de Artă din Philadelphia, în ultima zi a unui festival cu un număr mare de persoane, care urmăreau un spectacol de artificii după un concert.

"Există un incident de securitate pe Benjamin Franklin Parkway", au anunțat autoritățile, referindu-se la focurile de armă.

Poliția le-a cerut oamenilor din clădirile din jur să se adăpostească.

Doi polițiști din Philadelphia au fost împușcați, dar amândoi au fost deja externați din spital după ce au suferit răni care nu le pun viața în pericol, a declarat primarul orașului, Jim Kenney.

A fost prins suspectul care a ucis șase oameni la parada de Ziua Independenței, la Chicago 

Un bărbat în vârstă de 22 de ani, pe nume Robert E. Crimo III, a fost identificat de poliție drept suspectul care a deschis focul într-o suburbie din Chicago, la parada de Ziua Independenței.

Ulterior, suspectul a fost depistat în trafic, la volanul  unui vehicul Honda.

Robert E. Crimo III a fost arestat lângă Lake Forest, statul Illinois, după o scurtă urmărire. El a ieșit din mașină cu mâinile ridicate și s-a predat ofițerilor de poliție.

Primele informații arată că ucigașul a tras în mulțime de pe acoperișul unei clădiri.

El ar fi reușit să ajungă pe acoperiș urcând pe o scară utilitară ce dădea într-o alee.

Poliția a recuperat o pușcă de pe acoperiș.

Robert E. Crimo III a ucis cinci persoane la fața locului. O a șasea a murit la spital.

Alte 26 de persoane au fost rănite.

Poliția nu a menționat motivele pentru care suspectul a deschis focul la paradă.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close