Antena 3 CNN Externe El este poliţistul ucis în atacul de la Capitoliu. Numele atacatorului a fost dezvăluit de presa americană

El este poliţistul ucis în atacul de la Capitoliu. Numele atacatorului a fost dezvăluit de presa americană

Ofiţerul de poliţie care a murit în urma atacului de la Capitoliu este William "Billy" Evans, un veteran al forţelor de ordine, cu 18 ani vechime, anunţă CNN.

El este poliţistul ucis în atacul de la Capitoliu. Numele atacatorului a fost dezvăluit de presa americană
Sursa foto: CNN
de Adrian Iclozan    |    02 Apr 2021   •   23:59

Şefa Camerei Reprezentanţilor: Poliţistul ucis la Capitoliu, un martir al democraţiei

Numele său a fost menţionat într-o declaraţie făcută de şefa Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi.

"Inima Americii este frântă de moartea eroică şi tragică a unuia dintre eroii din Poliţia Capitoliului: ofiţerul de poliţie William Evans. El este un martir al democraţiei noastre", a spus Pelosi într-o declaraţie.

La rândul său, poliţia a menţionat că Williams (foto) era membru al Unităţii de Răspuns Rapid şi activa în cadrul forţelor de ordine din anul 2003.

"Pomeniţi-i pe ofiţerul Williams şi familia sa în gândurile şi rugăciunile voastre", a îndemnat şeful în exerciţiu al Poliţiei Capitoliului,  Yogananda Pittman.

De asemenea, presa americană a publicat identitatea atacatorului de la Capitoliu. Este vorba despre un bărbat de 25, din statul Indiana, care se numea Noah Green.

Un bărbat a intrat cu maşina într-o baricadă din dispozitivul de securitate al legislativului SUA. Suspectul şi un poliţist au murit

Şeful în exerciţiu al Poliţiei Metropolitane din Washington, Robert Contee, a declarat că atacul de vineri din apropiere de Capitoliu "nu pare să aibă legătură cu terorismul". 

"Desigur, vom continua să investigăm şi să vedem dacă sunt temeiuri pentru o astfel de pistă", a adăugat el.

În urma incidentului, soldat cu moartea atacatorului şi a unui ofiţer de poliţie, şefa Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a ordonat ca steagurile de la Capitoliu să fie coborâte la semi-înălţime, în onoarea poliţistului ucis la datorie.

×
Subiecte în articol: Capitoliu William Evans
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close