Antena 3 CNN Externe Atac terorist în Londra. Şapte morţi şi peste 40 de răniţi. Poliţia a doborât trei terorişti LIVE VIDEO

Atac terorist în Londra. Şapte morţi şi peste 40 de răniţi. Poliţia a doborât trei terorişti LIVE VIDEO

Atac terorist în Londra. Şapte morţi şi peste 40 de răniţi. Poliţia a doborât trei terorişti LIVE VIDEO
Sursa foto: Foto: Agerpres
04 Iun 2017   •   11:52

UPDATE: Şapte persoane au fost ucise în atacul de la Londra, în care trei suspecţi au fost împuşcaţi mortal de poliţie, au anunţat duminică forţele de ordine britanice, relatează BBC News.

UPDATE: Patruzeci şi opt de persoane au fost internate în cinci spitale din Londra în urma atacurilor de sâmbăta seara în centrul capitalei Marii Britanii, a anunţat duminică Serviciul de ambulanţă din capitala britanică, citat de AFP, DPA şi Reuters.

Cel puţin şase oameni au fost ucişi sâmbătă noaptea la Londra, într-un atac terorist în zona Podului Londrei, a informat poliţia britanică. Mark Rowley, comandantul serviciilor antiteroriste, a anunţat că poliţia a reuşit să doboare trei presupuşi terorişti în opt minute de la primul apel.

Mărturii după atacul din Londra: "A fost masacru! Teroriştii au ieşit din maşini şi au început să taie şi să lovească oamenii! Erau dezlănţuiţi"

UPDATE: Cel puţin şase oameni au fost ucişi sâmbătă noaptea la Londra, într-un atac terorist în zona Podului Londrei, a informat poliţia britanică. Mark Rowley, comandantul serviciilor antiteroriste, a anunţat că poliţia a reuşit să doboare trei presupuşi terorişti în opt minute de la primul apel, transmite Reuters.

Atacatorii au intrat cu o furgonetă în pietonii de pe pod, apoi au condus până la Borough Market, o piaţă din apropiere, unde au coborât din vehicul şi au înjunghiat la întâmplare trecătorii, până când au fost împuşcaţi mortal de poliţişti. Cei trei purtau imitaţii de veste cu explozivi. Se pare că la atacuri nu au participat şi alte persoane.

Serviciul londonez de ambulanţă a anunţat că a transportat peste 30 de răniţi la spitalele din metropolă.

UPDATE: Atentat la Londra. Primele imagini cu unul dintre atacatori

UPDATE: Atac terorist la Londra: Numerele Ambasadei României la care poţi suna ca să obţii informaţii

UPDATE: Reacţii cutremurătoare ale liderilor lumii după atacul terorist de la Londra

UPDATE: BBC anunță un mort, după atacurile din Londra. Premierul britanic, Theresa May, anunță că evenimentele sunt tratate ca fiind atacuri teroriste. 

O furgonetă a virat printre pietoni în apropiere de Podul Londrei și a lovit cinci sau șase oameni, au declarat martori oculari televiziunii BBC, preluate de Reuters. Poliția a confirmat că se ocupă de incident. 

Un alt incident a avut loc la Borough Market, o piaţă situată la circa o jumătate de kilometru de pod. Poliţia a anunţat că trimis în ambele locuri agenţi înarmaţi. Aici, mai multe persoane ar fi fost înjunghiate, fiind auzite și împușcături. 

Un al treilea incident are loc în zona Vauxhall, anunță poliția metropolitană. 

Un reporter al agenţiei de presă citate a relatat că a văzut circa 10 maşini de poliţie îndreptându-se către pod. Un alt ziarist, Will Heaven de la The Spectator, a afirmat că a văzut o victimă căzută pe pavaj şi alta pe marginea străzii, adaugă DPA. Un martor ocular a cărui declaraţie nu a fost confirmată a declarat agenţiei Reuters că trei victime păreau să aibă tăieturi de cuţit la gât. BBC transmite că poliţia de transporturi a afirmat că circumstanţele ar putea include atât o furgonetă, cât şi un răni de cuţit. 

Un martor a relatat că o camionetă albă a intrat într-un grup de 20 de oameni şi cel puţin şase persoane ar fi fost rănite, scrie news.ro.

La volan s-ar fi aflat un bărbat, iar maşina mergea cu peste 80 de kilometri la oră.

Autoritatea londoneză de transport public a confirmat că poliţia se ocupă de un incident grav şi a anunţat închiderea staţiei de cale ferată din apropiere, la cererea forţelor de ordine. 

Imagini șocante dintr-un bar din Londra
 


Pe 22 martie, Khalid Masood, un britanic de 52 de ani convertit la islam, a intrat cu autoturismul în pietonii de pe podul Westminster din Londra. Atunci, a fost vorba de un atac intenţionat, soldat cu cinci morţi, printre care şi o româncă, decedată pe 7 aprilie din cauza rănilor grave. Peste 50 de oameni au fost răniţi. Şoferul, care a încercat să intre în clădirea Parlamentului, a fost împuşcat mortal de forţele de ordine, după ce a reuşit să înjunghie un poliţist. 

 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close