Antena 3 CNN Externe Atacatorul de la Capitoliu a scris că l-a găsit pe Iisus în liderul unei grupări islamice care propovăduieşte "Distrugerea divină a Americii"

Atacatorul de la Capitoliu a scris că l-a găsit pe Iisus în liderul unei grupări islamice care propovăduieşte "Distrugerea divină a Americii"

Noah Green, suspectul din atacul cu maşină derulat vineri în apropiere de Capitoliu, a postat pe reţelele sociale că şi-a pierdut slujba, că suferă de afecţiuni medicale şi că este convins de faptul că guvernul federal american vrea să-i controleze mintea.

Atacatorul de la Capitoliu a scris că l-a găsit pe Iisus în liderul unei grupări islamice care propovăduieşte "Distrugerea divină a Americii"
Sursa foto: CNN
de Adrian Iclozan    |    03 Apr 2021   •   01:54

Noah Green, suspectul de la Capitoliu: Am fost supus operaţiilor neautorizate în spital şi controlului minţii

Vineri, cu două ore înainte de a lovi cu maşina doi poliţişti în apropiere de sediul legislativului american, Green (foto) a publicat mai multe postări pe un cont Instagram. 

Acestea includ link-uri către materiale video distribuite pe aceeaşi reţea de către clericul şi activistul Louis Farrakhan, liderul grupării religioase Nation of Islam (Naţiunea Islamului). 

"Guvernul SUA este duşmanul nr. 1 al persoanelor de culoare", este titlul unuia dintre clipuri. Un altul, din 1996, indicat de Green într-un text de pe Facebook, este intitulat "Distrugerea divină a Americii".

Într-o postare de săptămâna trecută, Green îşi exprima convingerea că Farrakhan l-ar fi salvat de "problemele groaznice pricinuite de FBI şi CIA, agenţii guvernamentale ale Statelor Unite ale Americii".

"Am avut parte de numeroase spargeri ale locuinţei, otrăviri alimentare, atacuri, operaţii neautorizate în spital, controlul minţii", a detaliat el.

Noah Green, suspectul de la Capitoliu: Donaţie în bani către Naţiunea Islamului

Într-un alt text, postat pe Facebook în data de 17 martie, Green spunea că îl consideră pe Farrakhan drept "Iisus, Mesia" şi că acesta a avut un rol esenţial în "trezirea" sa şi în "lucrarea vieţii sale".

"Credinţa mea este unul dintre puţinele lucruri care m-au purtat prin aceste vremuri iar credinţa mea se întemeiază pe crezul că (...) Louis Farrakhan este Iisus, Mesia, ultimul memento divin aflat printre noi. Îl consider părintele meu spiritual. Fără îndrumarea sa, fără cuvintele şi învăţăturile sale pe care le-am asimilat din mers, n-aş fi fost capabil să continui", spune textul.

Green a mai postat imaginea a ceea ce pare a fi dovada unei donaţii de aproximativ 1.000 de dolari către organizaţia Nation of Islam.

Noah Green, suspectul de la Capitoliu: Facebook i-a dezactivat conturile după atac

Conturile respective de Instagram şi Facebook au fost dezactivate iar Facebook a confirmat că a îndepărtat conţinutul respectiv în conformitate cu politica privind Persoanele şi Organizaţiile Periculoase.

Compania a precizat că este în contact cu organele de investigaţie. CNN a încercat să contacteze organizaţia Nation of Islam însă nu a obţinut o reacţie până la momentul publicării acestei ştiri.

Green, 25 de ani, era licenţiat în Finanţe al Universităţii Christopher Newport din Newport News, statul american Virginia. 

O sursă poliţienească a confirmat că Green avea un permis de conducere emis de autorităţile aceluiaşi stat.

Poliţistul ucis în atacul de la Capitoliu: un veteran cu 18 ani vechime în forţele de ordine

Ofiţerul de poliţie care a murit în urma atacului de la Capitoliu este William "Billy" Evans, un veteran al forţelor de ordine, cu 18 ani vechime, anunţă CNN.

Numele său a fost menţionat într-o declaraţie făcută de şefa Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi.

"Inima Americii este frântă de moartea eroică şi tragică a unuia dintre eroii din Poliţia Capitoliului: ofiţerul de poliţie William Evans. El este un martir al democraţiei noastre", a spus Pelosi într-o declaraţie.

La rândul său, poliţia a menţionat că Williams (foto galerie) era membru al Unităţii de Răspuns Rapid şi activa în cadrul forţelor de ordine din anul 2003.

"Pomeniţi-i pe ofiţerul Williams şi familia sa în gândurile şi rugăciunile voastre", a îndemnat şeful în exerciţiu al Poliţiei Capitoliului,  Yogananda Pittman.

×
Subiecte în articol: Noah Green Capitol
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close