Antena 3 CNN Externe Atacuri masive cu rachete Kalibr lansate din Marea Neagră şi drone iraniene "kamikaze" în Ucraina

Atacuri masive cu rachete Kalibr lansate din Marea Neagră şi drone iraniene "kamikaze" în Ucraina

Ucraina spune că Rusia a lansat vineri atacuri "masive" cu rachete și drone „kamikaze”, la o zi după ce președintele Volodimir Zelenski a vizitat unele țări europene pentru a face presiuni pentru arme cu rază lungă de acțiune.

Atacuri masive cu rachete Kalibr lansate din Marea Neagră şi drone iraniene "kamikaze" în Ucraina
Sursa foto: Profimedia Images
de Alin Tarnovschi    |    10 Feb 2023   •   12:31

Vineri, "inamicul a lovit orașe și infrastructura critică", 7 drone "kamikaze" de fabricație iraniană fiind lansate din Marea Azov și 6 rachete de croazieră Kalibr din Marea Neagră, a declarat armata ucraineană.

Forțele aeriene au precizat că au doborât 5 drone și 5 rachete Kalibr, relatează Agenția France-Presse.

Rusia a efectuat, de asemenea, un atac "masiv" cu "până la 35 de rachete antiaeriene ghidate" vizând regiunea Harkov, în est, și regiunea Zaporizhzhia, în sud.

În Harkov, "au fost vizate instalații critice și de infrastructură", ceea ce a dus la incendii care au fost stinse "rapid", a declarat guvernatorul Oleg Sinegubov. El a precizat că nimeni nu a fost rănit, dar că unele părți ale orașului au rămas fără curent electric.

Citeşte şi: Război în Ucraina, ziua 352. Raid aerian pe tot teritoriul Ucrainei | Zece rachete au fost doborâte în regiunea Kiev

"Infrastructura energetică și industrială" a suferit pagube în Zaporizhzhia, lăsând porțiuni ale orașului fără electricitate, a declarat oficialul local Anatoli Kurtev.

Kurtev a spus că au fost înregistrate 17 atacuri în decurs de o oră, "cel mai mare număr" de la invadarea Rusiei în urmă cu aproape un an.

Operatorul energetic ucrainean Ukrenergo a arătat că "mai multe instalații de înaltă tensiune" au fost afectate în regiunile estică, vestică și sudică ale Ucrainei, ceea ce a dus la întreruperi de energie electrică în unele zone.

Rusia a vizat, de asemenea, "centrale electrice și instalații ale sistemului de transmisie", a declarat Ukrenergo, adăugând că au fost instituite întreruperi de urgență ale energiei electrice.

×
Subiecte în articol: Ucraina Război Ucraina
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close