Antena 3 CNN Externe Atena. Manifestanţii continuă violenţele. Protestele se extind la Londra şi Berlin

Atena. Manifestanţii continuă violenţele. Protestele se extind la Londra şi Berlin

Atena. Manifestanţii continuă violenţele. Protestele se extind la Londra şi Berlin
08 Dec 2008   •   15:50

Violenţele continuă în Grecia. 300 de studenţi au incendiat mai multe maşini şi magazine luni dimineaţă, în Salonic. Proteste au loc însă şi în cartierul Exarhia, din Atena. Grupuri mici de tineri erau încă baricadate în Şcoala Politehnică şi în Universitatea de Economie din Atena. În Grecia domneşte haosul încă de sâmbătă seara, când mii de tineri au ieşit pe străzi pentru a protesta faţă de uciderea unui adolescent într-un schimb de focuri cu poliţia.
Locuitorii capitalei sunt speriaţi şi extrem de nemulţumiţi din cauza protestelor. Avocatul Haralambos Samaras crede că educaţia este principala cauză a evenimentelor: ?Sunt semne de care sunt 100% sigur că demonstrează lipsa educaţiei. E principala problemă în ţara noastră, dar şi în întreaga Europă.? ?Sunt proteste împotriva poporului, împotriva poporului elen?, spune şi Kostas Mitropoulos.
Străzile din Atena arată ca după război. Timp de două zile, protestatarii au distrus tot ce l-a ieşit în cale, au incendiat maşini şi tomberoane şi au spart geamurile mai multor imobile. Poliţia nu a reuşit să calmeze spiritele. Mai mult, studenţii au anunţat că vor protesta din nou în cinci mari oraşe ale Greciei.
Atac la ambasade
Aproape 100 tineri au atacat luni după amiază ambasada Greciei în Marea Britanie. Protestatarii au rupt steagul elen de pe clădirea ambasadei, pe care l-au incendiat, în semn de protest faţă de uciderea tânărului. La Berlin, aproximativ 30 de persoane au ocupat consulatul Greciei, au dat jos steagul elen şi l-au înlocuit cu o pancartă pe care scrie "Stat criminal".
Antena3.ro

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close