Antena 3 CNN Externe Atena. Mii de persoane au manifestat împotriva exploatării unei mine aurifere

Atena. Mii de persoane au manifestat împotriva exploatării unei mine aurifere

Atena. Mii de persoane au manifestat împotriva exploatării unei mine aurifere
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
13 Apr 2013   •   19:15

Circa 2.000 de persoane au manifestat în capitala Greciei şi alte 1.500 la Salonic pentru a-şi exprima îngrijorarea cu privire la riscurile de poluare inerente, în opinia lor, ale proiectului minier.

Protestatarii au cerut de asemenea eliberarea a doi bărbaţi arestaţi în noaptea de marţi spre miercuri în legătură cu un atac în luna februarie împotriva acestui sit aurifer din regiunea Halkidiki la care au participat aproximativ patruzeci de persoane, majoritatea purtând cagule, şi care au distrus echipamente şi instalaţii aparţinând Eldorado Gold.

'Vrem păduri, terenuri şi apă, nu un mormânt de aur!', 'Câmpuri pline de cianură şi arsenic, asta rămâne după extracţia aurului!', au scandat protestatarii sâmbătă.

Ca urmare a concesionării acordate Hellenic Gold, o filială a Eldorado Gold, de către guvernul grec pentru exploatarea acestui sit, mediul din această regiune împădurită şi turistică din peninsula Halkidiki riscă să fie ameninţat, consideră localnicii, ecologiştii şi opoziţia de stânga.

Calificând aceste îngrijorări ca fiind nejustificate, compania canadiană a somat guvernul elen să-i fie protejate investiţiile şi chiar forţa de muncă din zonă, într-o ţară grav afectată de şase ani de recesiune.

×
Subiecte în articol: mina aur exploatare atena Grecia
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close