Antena 3 CNN Externe Atena, paralizată de o grevă a taximetriştilor (VIDEO)

Atena, paralizată de o grevă a taximetriştilor (VIDEO)

Atena, paralizată de o grevă a taximetriştilor (VIDEO)
Sursa foto: grecia
02 Mar 2010   •   17:07

Protestele continuă în Grecia. Măsurile economice drastice impuse de guvernul de la Atena i-a determinat pe taximetriştii eleni să sisteze cursele a treia oară în ultima lună. Sute de oameni au blocat străzile capitalei Greciei, provocând ambuteiaje şi întârzieri de zeci de minute ale mijloacelor de transport în comun.

Greva taximetriştilor eleni este prevăzută pentru două zile. Mai multe străzi principale din capitala elenă au fost blocate pe parcursul zilei de taximetrişti. Oamenii protestează faţă de decizia guvernului care vrea să impună taximetriştilor un registru strict de încasări şi plăţi, precum şi schimbarea tarifelor.

Taximetriştii spun că nu vor altceva decât ceea ce li se cuvine de drept.

Guvernul grec a elaborat un plan de austeritate prin care să scoată ţara din una dintre cele mai severe crize economice din istoria statului. Comisarul european pentru economie, Oli Rehn, însoţit de o delegaţie a Fondului Monetar Internaţional si a Băncii Central Europene, s-a întâlnit la Atena cu reprezentanţii guvernului grec. Rehn a declarat că Uniunea Europeană şi-a făcut datoria faţă de Grecia şi acum guvernul elen trebuie să se descurce.



Antena 3

×
Subiecte în articol: grevă taximetrişti atena
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close