Antena 3 CNN Externe Atena scapă de ameninţarea incendiilor de vegetaţie

Atena scapă de ameninţarea incendiilor de vegetaţie

Atena scapă de ameninţarea incendiilor de vegetaţie
25 Aug 2009   •   20:53


Pompierii din Grecia au reuşit să stăvilească furia incendiilor, care devastează de mai bine de cinci zile împrejurimile capitalei. Până acum, focul a distrus 150 de locuinţe şi a transformat în scrum peste 20 de mii de hectare de vegetaţie.

Incendiile au lăsat în urmă un adevărat dezastru: mii de hectare de vegetaţie pârjolite şi zeci de case rase de pe faţa pământului. O imagine dezolantă, care, paradoxal, este un semn bun. Pompierii greci au câştigat lupta cu focul, iar Capitala a fost salvată din încercuirea flăcărilor.

Până la urmă şi vremea a fost de partea echipelor de intervenţie. Vântul s-a domolit şi nu a mai ajutat flăcările să se răspândească. Acum că focul a fost stins, au început să se încingă spiritele. Localnicii dau vina pe autorităţi pentru dezastru.

În împrejurimile Atenei, peste 500 de pompieri au rămas pe poziţii. Se tem că focul s-ar putea declanşa din nou. Alte incendii devastează încă unele regiuni ale Greciei. Dar autorităţile susţin că aşezările umane nu sunt în pericol.

Antena 3

×
Subiecte în articol: incendii atena
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close