Antena 3 CNN Externe Atentatul de la Ankara, revendicat de Șoimii Libertății Kurdistanului

Atentatul de la Ankara, revendicat de Șoimii Libertății Kurdistanului

Atentatul de la Ankara, revendicat de Șoimii Libertății Kurdistanului
19 Feb 2016   •   20:28

Atentatul terorist comis miercuri în centrul Ankarei și soldat cu cel puțin 28 de morți și 61 de răniți a fost revendicat vineri de Șoimii Libertății Kurdistanului (TAK), o grupare apropiată de Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), relatează Agerpres.

'Pe 17 februarie seara, un atac sinucigaș a fost comis, la 18:30, pe străzile din Ankara de către un războinic-kamikaze contra unui convoi militar al republicii turce fasciste', a afirmat într-o declarație publicată pe site-ul său gruparea TAK, care a revendicat deja, în luna decembrie, un atac cu obuze de mortier asupra aeroportului din Istanbul.

TAK a precizat că atentatul de acum două zile a fost un răspuns la politicile președintelui turc Recep Tayyip Erdogan și a anunțat că vor urma și alte atacuri.

Începând din luna iunie a anului trecut, în Turcia s-au înregistrat mai multe atacuri cu bombă, unele fiind revendicate de gruparea jihadistă Stat Islamic, potrivit autorităților de la Ankara.

Precedentul atac, comis pe 12 ianuarie, a avut loc în zona istorică Sultanahmet din Istanbul și s-a soldat cu decesul a 10 persoane, majoritatea turiști germani, și rănirea altor 15. Autoritățile turce au anunțat că atacul a fost comis de un sirian de origine saudită ce s-a aflat până recent în Siria și s-a înregistrat ca refugiat în Istanbul.

Pe 10 octombrie anul trecut, un dublu atentat sinucigaș a ucis 103 persoane în timpul unui miting al opoziției turce, în apropierea gării centrale din Ankara. Un alt atac sângeros, soldat cu 33 de morți și 104 răniți, a avut loc anul trecut atunci când un atacator sinucigaș și-a detonat centura cu explozibil în orașul Suruc, din provincia Sanliurfa (sud-estul țării).

×
Subiecte în articol: atentat Ankara
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close