Antena 3 CNN Externe Atentate sângeroase în Pakistan şi Afganistan: Şase angajaţi ONU au fost ucişi (VIDEO)

Atentate sângeroase în Pakistan şi Afganistan: Şase angajaţi ONU au fost ucişi (VIDEO)

Atentate sângeroase în Pakistan şi Afganistan: Şase angajaţi ONU au fost ucişi (VIDEO)
Sursa foto: atentate
28 Oct 2009   •   16:08

Serie de atentate sângeroase în Pakistan şi Afganistan. Aproximativ 80 de oameni au murit şi alţi 200 au fost răniţi într-un atentat la Peshawar, în nord-vestul Pakistanului. Cu puţin timp înainte, în Afganistan şase angajaţi străini ai Organizaţiei Naţiunilor Unite au fost ucişi într-un atac îndreptat asupra unui hotel din Kabul.

Atentatul de la Peshawar, în nord-vestul Pakistanului s-a produs într-una dintre cele mai mari pieţe din oraş. Potrivit medicilor, majoritatea celor ucişi sunt femei şi copii.

Bilanţul victimelor ar putea să crească, în condiţiile în care mai mulţi oameni sunt în continuare prinşi sub dărâmături.

Explozia a venit la câteva ore după sosirea la Islamabad a Secreatrului de Stat american, Hillary Clinton pentru o vizită de trei zile. Atentatul nu a fost încă revendicat, dar se înscrie într-un val de atacuri organizate de Mişcarea Talibanilor din Pakistan.

Atacul din Kabul a fost îndreptat asupra unui hotel revendicat de talibani, în care erau cazaţi mai mulţi angajaţi ai Organizaţiei Naţiunilor Unite. Potrivit autorităţilor, atacul a fost comis de trei rebeli echipaţi cu centuri cu explozibil şi arme automate care au pătruns în interiorul clădirii.

La puţin timp după primul atac, două rachete au fost lansate asupra unui alt hotel. Dispozitivele explozive au aterizat în grădina clădirii, fără a provoca victime.

Talibanii au revendicat atacurile şi au precizat că acţiunea lor este "prima etapă" a unei campanii menite să destabilizeze alegerile prezidenţiale, al căror al doilea tur este programat la data de 7 noiembrie.




Antena 3



×
Subiecte în articol: Kabul atac talibani Afganistan pakistan
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close