Antena 3 CNN Externe Au început negocierile între Rusia și Ucraina

Au început negocierile între Rusia și Ucraina

Au început negocierile între reprezentanții delegațiilor Rusiei și Ucrainei, transmite postul de televiziune din Belarus ONT.

Au început negocierile între Rusia și Ucraina
Sursa foto: Twitter/equityin
de Alexandra Ionescu    |    28 Feb 2022   •   12:41

Delegația rusă a inclus reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Apărării, administrației prezidențiale și ai altor departamente. Acesta a fost condus de asistentul președintelui Rusiei, Vladimir Medinski.

Delegația ucraineană este formată din David Arakhamia - președintele fracțiunii Servitorul Poporului, Oleksiy Reznikov - ministrul Apărării din Ucraina, Mihail Podolyak - consilier șef al biroului președintelui, Andriy Kostin - prim-adjunctul șefului delegației ucrainene la Grupul de contact trilateral, Rustem Umerov - ajunctul Poporului și Mykola Tochitsky - viceministrul Afacerilor Externe al Ucrainei.

Întâlnirea de la granița dintre Ucraina și Belarus se va concentra pe obținerea unei încetări imediate a focului și pe retragerea forțelor rusești, a precizat anterior președinția ucraineană într-o declarație.

Este de așteptat ca negocierile să dureze câteva ore.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Din delegații nu fac parte președinții celor două țări. Volodimir Zelenski și Vladimir Putin și-au trimis câte o echipă de delegați la negocieri.

Delegațiile ucrainene și ruse s-au așezat la masa negocierilor - partea rusă a interzis transmisia lor în direct. Au spus asta de două ori.

Pe YouTube sunt redate imagini în direct din sala unde luni vor avea loc negocierile ruso-ucrainene, în a cincea zi de război. Camera care transmitea live a fost oprită în momentul în care au început negocierile.

Ministrul de Externe al Belarus Vladimir Makei a salutat luni delegațiile din Ucraina și Rusia pentru discuții, asigurând delegații că ar trebui să se simtă „pe deplin în siguranță”.

„Dragi prieteni, președintele Belarusului mi-a cerut să vă urez bun venit și să vă ofer totul pentru munca dumneavoastră, așa cum s-a convenit cu președintele Zelenski și președintele Putin. Să vă simțiți complet în siguranță aici. Aceasta este datoria noastră sfântă”, a spus Makei.

„Președintele Lukașenko speră sincer că, în timpul discuțiilor de astăzi, va fi posibil să se găsească soluții la toate întrebările acestei crize. Toți belarușii se roagă pentru asta. Orice propuneri, în ceea ce privește organizarea întâlnirii de astăzi, vor fi luate în considerare și îndeplinite în mod absolut”, a adăugat el.

„Așteptăm cu nerăbdare rezultatele.”

 

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close