Antena 3 Externe Autobuze cu imigranţi din Serbia, redirecţionate spre graniţa cu Croaţia

Autobuze cu imigranţi din Serbia, redirecţionate spre graniţa cu Croaţia

16 Sep 2015   •   08:59
Autobuze cu imigranţi din Serbia, redirecţionate spre graniţa cu Croaţia Foto: Agerpres-Epa

Autobuzele care în mod normal ar transporta imigranţi de la frontiera Serbiei cu Macedonia spre Ungaria au fost redirecţionate către Croaţia, după ce autorităţile ungare au închis marţi graniţele pentru refugiaţi, relatează postul sârb de radio B92 şi ziarul Blic, citate de Reuters în pagina online.
   
Potrivit unui reporter din oraşul Presevo (sudul Serbiei), citat de B92, mai multe autobuze urmau să plece spre oraşul Sid, situat la graniţa dintre Serbia şi Croaţia.
   
Un şofer de autobuz a declarat că el şi alţi colegi au primit instrucţiuni să transporte imigranţii care intră în Serbia dinspre Macedonia direct către graniţa Croaţiei.
   
Serbia are frontiere cu mai multe state membre ale Uniunii Europene, precum Bulgaria, România şi Croaţia, dar nici una dintre ele nu face parte din spaţiul Schengen, ca Ungaria, precizează BBC News Online.
   
Între timp, autorităţile din capitala croată Zagreb se pregătesc pentru sosirea imigranţilor. "Ne pregătim, deşi deocamdată e linişte", a declarat pentru BBC ministrul adjunct pentru Afaceri Europene, Maja Bakran Marcich.
   
Pregătirile Croaţiei includ consolidarea poliţiei de frontieră şi comandarea mai multor dispozitive de amprentare, pentru înregistrarea solicitanţilor de azil.
   
"Croaţia nu doar va permite oamenilor să treacă (pentru că) ar fi opriţi la graniţele slovene şi ungare şi întorşi din drum. Noi vom găzdui oamenii, îi vom înregistra şi vom vedea dacă vor să rămână în Croaţia sau să meargă mai departe", a adăugat Marcich.
   
"Putem absorbi valul imediat, apoi va trebui să vedem. Acesta este doar începutul", a subliniat ea.
  

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close