Antena 3 CNN Externe Autorităţile americane au pus sechestru pe averile a cinci şefi ai Camorrei

Autorităţile americane au pus sechestru pe averile a cinci şefi ai Camorrei

Autorităţile americane au pus sechestru pe averile a cinci şefi ai Camorrei
02 Aug 2012   •   13:12

Statele Unite au realizat paşi importanţi în lupta contra Mafiei. Autorităţile de peste ocean au pus sechestru pe averea a cinci membri de bază ai mafiei napoletane, temuta organizaţie Camorra.

Gruparea mafiotă din Italia este cunoscută ca fiind cea mai mare reţea criminală de pe continentul european, cu tentacule ce se întind şi pe teritoriul nord-american.

Cammorra este implicată în răpiri, spălare de bani, şantaj dar şi alte infracţiuni violente.

Oamenilor de afaceri americani le-a fost interzis să aibă vreo relaţie comercială, de orice natură, cu oricare membru al Camorrei, cei cinci fiind pe o listă neagră a trezoreriei de la Washington.

Într-o declaraţie publicată pe site-ul oficial al acestei instituţii, au fost făcute publice numele celor cinci mafioţi. Aceştia sunt Mario Caterino, Giuseppe Dell'Aquila, Paolo di Mauro, Antonio Iovine şi Michele Zagaria. Trei dintre ei sunt condamnaţi la închisoare pe viaţă în SUA pentru săvârşirea mai multor crime şi complicitate la alte infracţiuni foarte grave.

Autorităţile americane nu au dat detalii despre valoarea bunurilor puse sub sechestru, dar au menţionat că "această acţiune va bloca dezvoltarea reţelei mafiote, indiferent de locul în care-şi desfăşoară operaţiunile", transmite agenţia REUTERS.

×
Subiecte în articol: Camorra mafia Washington
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close