Antena 3 CNN Externe Autorităţile au făcut publice mai multe detalii despre autorul masacrului de la Newtown. Ucigaşul era obsedat de masacre şi criminali în serie

Autorităţile au făcut publice mai multe detalii despre autorul masacrului de la Newtown. Ucigaşul era obsedat de masacre şi criminali în serie

Autorităţile au făcut publice mai multe detalii despre autorul masacrului de la Newtown. Ucigaşul era obsedat de masacre şi criminali în serie
de M.C.    |    26 Noi 2013   •   16:05

Adam Lanza, tânărul de 20 de ani care a comis masacrul de la şcoala Sandy Hook Elementary School, era obsedat de crimele în masă şi de ucigaşi în serie, arată documentele oficiale ale anchetei.


În lunile premergătoare atacului, Lanza a stat mai mult închis în camera sa, ale cărei ferestre erau acoperite cu saci negri de gunoi. Cu mama sa nu comunica decât prin email, deşi locuiau în aceeaşi casă. Puţinele activităţi pe care cei doi le desfăşurau împreună includeau sesiuni de tir în poligon.
 
Lanza juca diverse jocuri violente pe calculator şi consolă şi avea adunate numeroase informaţii despre diverse masacre din istoria americană.
Anul trecut, în decembrie, Lanza şi-a împuşcat în cap mama, după care s-a urcat în maşină şi a mers la şcoala din apropiere, unde a ucis 20 de elevi şi profesori, înainte de a se sinucide.
 
Rapoartele anchetatorilor nu oferă totuşi un motiv clar pentru atac, ci doar oferă informaţii privind mintea întunecată a ucigaşului. 
De mic, acesta a avut înclinaţie spre imaginile violente, fiind pasionat de arme. Deşi mama sa era îngrijorată de comportamentul tânărului, informaţiile arată că vroia să-i cumpere o armă, cadou de Crăciun.
 

×
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close