Antena 3 CNN Externe Avioane rusești au lovit Belarus din Ucraina

Avioane rusești au lovit Belarus din Ucraina

Avioanele de atac SU, care zburau pe teritoriul Ucrainei din Belarus, au efectuat un bombardament asupra teritoriului ucrainean, după care au lansat lovituri aeriene pe teritoriul Republicii Belarus, potrivit mass-mediei ucrainene.

Avioane rusești au lovit Belarus din Ucraina
Sursa foto: Pravda_Gerashchenko
de Alexandra Ionescu    |    11 Mar 2022   •   17:37

Acest lucru a fost raportat de Serviciul de Frontieră de Stat al Ucrainei.

„Inamicul a atacat teritoriul Belarus la granița cu Ucraina. Avioanele de atac SU, care zburau pe teritoriul Ucrainei din Belarus, au bombardat teritoriul ucrainean, după care au lansat lovituri aeriene pe teritoriul Republicii Belarus”, se arată în mesaj, informează Unian.

Sosirea a două avioane din statul vecin a fost înregistrată de polițiștii de frontieră în secțiunea Dubrovytsia din regiunea Rivne.

„Un astfel de atac și acțiuni ale inamicului asupra așezărilor din Belarus sunt o provocare deliberată de a implica Forțele Armate ale Republicii Belarus în războiul cu Ucraina!”, - a subliniat Serviciul de Grăniceri de Stat, potrivit Pravda

Anterior acestui atac, Ministrul Apărării ucrainean s-a adresat cetățenilor republicii vecine, pentru a-i avertiza că Rusia plănuiește să bombardeze Belarus din Ucraina, pentru a sili țara să intre în război.

"Fac un apel la poporul belarus. Prieteni. Potrivit informațiilor, în care suntem pe deplin încrezători și care sunt confirmate, în momentul de față comanda forțelor ruse de ocupație pregătește o serie de provocări sângeroase.

Conform planului lor criminal, aviația rusă este se pregătesc să lovească o serie de aşezări de pe teritoriul Republicii Belarus situate în apropierea graniţei ucrainene-belaruse. În special, urmează să lovească satul Kopani, districtul Stolin din regiunea Brest", a spus ministrul.

„Vă garantez că armata ucraineană nu a plănuit, nu plănuiește și nu va planifica nicio acțiune agresivă împotriva Belarusului. În cele 15 zile de război, trupele ucrainene au ucis peste 12 mii de soldați ruși. Nu lăsați țara voastră să fie atrasă în acest război! Salvați viețile celor dragi! Nu lăsați Kremlinul să distrugă viitorul Belarusului!" - a subliniat ministrul.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina Belarus
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close