Antena 3 CNN Externe Un avion militar de transport s-a prăbușit în Rusia iar Ministerul Apărării de la Moscova anunță că Ucraina a atacat la granița de vest

Un avion militar de transport s-a prăbușit în Rusia iar Ministerul Apărării de la Moscova anunță că Ucraina a atacat la granița de vest

Un avion militar Il-76 s-a prăbușit în regiunea Ivanovo din Rusia.

de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Mar 2024   •   13:06

Anunțul a fost făcut de Ministerul rus al Apărării.

La bordul avionului se aflau opt membri ai echipajului și șapte pasageri.

Conform ministerului rus, aparatul s-a prăbușit după ce unul dintre motoare a luat foc în timpul decolării.

Sursa citată nu a oferit detalii în legătură cu victimele incidentului aviatic, care s-a produs marți, în jurul orei locale 13.

Pe rețelele de socializare rusești circulă înregistrări video neverificate cu un avion căzut în regiunea Ivanovo, situată la nord-est de Moscova.

Unele dintre imagini arată un avion din al cărui motor ies flăcări și care se îndreaptă spre sol. În alte secvente se vede presupusa zonă a prăbușirii, învăluită în fum și un elicopter care dă ocol locului.

Autoritățile de la Moscova spun că au respins un atac al Ucrainei la granița de vest. Ucrainenii arată spre partizanii ruși anti-Putin

Autoritățile de la Moscova susțin că au ucis 60 de militari ucraineni care au încercat, marți, o incursiune peste granița de vest a Rusiei, relatează Antena 3 CNN.

Tentativa de atac a fost respinsă "cu pierderi semnificative pentru inamic, care s-a retras", a comunicat Ministerul rus al Apărării.

În schimb, ucrainenii spun că operațiunea nu a fost executată de armata Kievului, ci de grupuri de partizani ruși, auto-intitulate "Legiunea Libertatea Rusiei" și "Batalionul siberian".

Andrii Yusov, un purtător de cuvânt al serviciilor secrete ucrainene, a declarat că operațiunile partizanilor ruși sunt independente de Kiev.

Yusov a numit o a treia grupare, "Corpul voluntarilor ruși", care ar fi fost implicată.

"Legiunea Libertatea Rusiei" și "Batalionul siberian" au revendicat atacul pe Telegram și au precizat că l-au lansat de pe teritoriul Ucrainei.

"Ne vom recupera teritoriul din mâinile regimului, centimetru cu centimetru", a comunicat Legiunea.

Atacurile ar fi avut loc în cursul dimineții și ar fi vizat regiunile Belgorod și Kursk.

În cursul dimineții, autoritățile ruse au confirmat atacuri ucrainene cu drone în două regiuni

Mai multe atacuri cu drone au vizat, marți dimineață, rafinării din Rusia, provocând explozii, incendii și întreruperi ale alimentării cu energie electrică, relatează The Guardian, care citează surse din rândul autorităților ruse.

Relatările vin la câteva ore după ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că situația pe frontul războiului cu Rusia este cea mai bună din ultimele trei luni iar trupele Moscovei nu mai avansează, după ce, luna trecută, au capturat orașul estic Avdiivka.

Instalațiile de combustibil din regiunile Oriol și Nijni Novgorod au fost incendiate, marți, ca urmare a atacurilor cu drone, au declarat guvernatorii locali, citați de presa rusă.

"De dimineață, zona industrială Kstovo a fost atacată de aparate fără pilot", a precizat pe Telegram Gleb Nikitin, guvernatorul din Nijni Novgorod.

Atacurile cu drone ucrainene ar fi vizat ținte la 150, respectiv 1000 de kilometri de graniță

El a mai spus că o unitate de procesare a combustibilului a luat foc. Presa rusă a menționat, la rândul său, un incendiu la rafinăria Lukoil din Kstovo.

Nijni Novgorod se află la aproape 1.000 km de granița cu Ucraina la aproximativ 400 km est de Moscova.

La Oriol, la aproximativ 150 de kilometri de frontiera cu Ucraina, un rezervor de petrol a luat foc după atac, potrivit serviciilor de urgență.

Sistemele de apărare antiaeriană au reacționat la aproximativ 25 de drone lansate din Ucraina, a relatat agenția de stat RIA, care citează Ministerul rus al Apărării. 

Nu a fost clar imediat câte dintre aceste drone au fost distruse și câte și-au atins țintele.

Foto interior: aparat Il-76

×
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close