Antena 3 CNN Externe Șefa Bundestagului, în vizită la Kiev după ce Zelenski s-a împăcat cu "pro-rusul" Steinmeier

Șefa Bundestagului, în vizită la Kiev după ce Zelenski s-a împăcat cu "pro-rusul" Steinmeier

Baerbel Bas, președintele Bundestagului, parlamentul unicameral german, a sosit duminică la Kiev pentru a discuta cu premierul ucrainean situația în urma invaziei declanșate de Rusia în urmă cu mai bine de 10 săptămâni.

Șefa Bundestagului, în vizită la Kiev după ce Zelenski s-a împăcat cu "pro-rusul" Steinmeier
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Mai 2022   •   14:43

De asemenea, Bas (foto) are pe agendă comemorarea victimele celui de-al Doilea Război Mondial.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a ținut anterior un discurs emoționant cu ocazia Zilei Victoriei, când Europa marchează capitularea oficială a Germaniei în fața Aliaților în cel de-al Doilea Război Mondial.

Zelenski a spus că "răul s-a întors" în Ucraina, dar că vinovații pentru atrocități nu vor putea scăpa de responsabilitate.

Cancelarul german Olaf Scholz este așteptat să conducă în cursul zilei de duminică o reuniune virtuală a G7 dedicată războiului din Ucraina, la care a fost invitat și președintele ucrainean.

Înaintea reuniunii G7, Enrico Brissa, șeful de protocol al Bundestagului, a postat pe Twitter imagini cu Baerbel Bas sosind cu trenul pentru a se întâlni cu premierul ucrainean Denis Șmîhal.

Vizita lui Bas vine după ce Kievul a refuzat să-l primească în vizită pe președintele german Frank-Walter Steinmeier, acuzat de ucraineni pentru politica "pro-rusă".

Ulterior, presa internațională a consemnat că Volodimir Zelenski și Frank-Walter Steinmeier "s-au împăcat".

Germania a fost de acord să furnizeze Kievului arme grele, inclusiv obuziere autopropulsate, după ce a renunțat la politica sa de lungă durată, de a nu trimite astfel de armament în zonele de război, din cauza trecutului nazist al țării.

În Rusia, Ziua Victoriei, pe 9 mai, este unul dintre cele mai importante evenimente naționale, fiind evocate și comemorate sacrificiile făcute de Uniunea Sovietică în efortul aliat de  înfrângere a Germaniei naziste.

×
Subiecte în articol: Baerbel Bas Volodimir Zelenski
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close