Antena 3 CNN Externe Un băieţel prea bolnav pentru a putea merge la şcoală trimite, în fiecare zi, un roboţel în locul lui

Un băieţel prea bolnav pentru a putea merge la şcoală trimite, în fiecare zi, un roboţel în locul lui

Joshua Martinangeli, în vârstă de 7 ani, este prea bolnav pentru a merge la școală. Cu toate acestea, elevul german poate interacționa în continuare cu profesorii și colegii de clasă prin intermediul unui robot avatar care stă în clasă în locul lui și trimite un semnal intermitent când are ceva de spus.

Un băieţel prea bolnav pentru a putea merge la şcoală trimite, în fiecare zi, un roboţel în locul lui
Sursa foto: Twitter/ The Financial Express
de Cerasela Stafie    |    15 Ian 2022   •   11:19

Joshua nu poate merge la cursuri pentru că poartă un tub, fixat în gât, din cauza unei boli severe de plămâni, a spus mama sa, Simone Martinangeli.

”Elevii vorbesc cu roboţelul, râd cu el în timpul lecţiilor. Şi Joshua face asta”, spune Ute Winterberg, profesoara copiilor.

Proiectul este o inițiativă privată plătită de consiliul local din districtul berlinez Marzahn-Hellersdorf. ”Suntem singurul district din Berlin care a cumpărat patru avatare pentru școlile sale. Impulsul a fost COVID-19, dar cred că acesta va fi viitorul dincolo de pandemie”, a declarat consilierul districtual pentru educație Torsten Kuehne, potrivit Reuters.

"Se întâmplă din când în când, din diverse motive, ca un copil să nu poată merge personal la clasă. Apoi, avatarul îi poate oferi copilului șansa de a rămâne parte a comunității școlare", a spus Kuehne.

Proiectul a fost adus în discuție pentru implementarea la nivel național

 

 

 

×
Subiecte în articol: copil bolnav robot şcoală
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close