Antena 3 CNN Externe Barack Obama în avantaj faţă de Hillary Clinton (VIDEO)

Barack Obama în avantaj faţă de Hillary Clinton (VIDEO)

Barack Obama în avantaj faţă de Hillary Clinton <font color=red>(VIDEO)</font>
11 Feb 2008   •   10:33

Barack Obama, care a învins-o categoric pe rivala sa Hillary Clinton în trei consultări organizate sâmbătă, a câştigat şi alegerile din Maine, de duminică. Obama abordează în forţă alegerile primare de luni din regiunea Washington, în vreme ce la republicani, Mike Huckabee s-a impus în Kansa şi Louisiana, în faţa favoritului John McCain.

Barack Obama a mai repurtat o victorie în lupta cu Hillary Clinton pentru nominalizarea candidatului democrat la Casa Albă. Obama a câştigat, duminică, cu aproape 60 la sută din voturi, consultarea electorală din statul Maine, din estul ţării. Victoria senatorului de culoare vine după o serie de alte trei succese, înregistrate sâmbătă în Louisiana, Nebraska şi Washington.

"Nu ne putem permite să aşteptăm. Nu putem aştepta să punem la punct şcolile, nu putem aştepta să ne luăm copii din stradă, nu putem aştepta să reparăm un sistem de asigurări medicale defect, nu putem aştepta să aducem din nou în America slujbe bune, şi bine plătite, nu putem aştepta să punem capăt încălzirii globale, nu putem aştepta să se încheie acest război din Irak, un război care nu ar fi trebuit autorizat şi desfăşurat", susţine Barack Obama.

În Maine, potrivit liderilor locali ai partidului democrat, participarea la vot a fost "incredibil" de mare, în ciuda vremii nefavorabile. Obama a obţinut în total 15 delegaţi, în vreme ce Clinton, doar 9.

Hillary Clinton, între timp, şi-a înlocuit şeful de campanie electorală, la scurt timp după ce Obama a primit anunţul victoriei în dezbaterile din Nebraska, statul Washington, şi Insulele Virgine, şi în alegerile primare din Louisiana.

"Ştiţi, am fost foarte mişcată, săptămâna trecută, când oamenii au aflat că, de fapt, am împrumutat bani pentru campania mea, dar am sentimente putrenice în legătură cu asta, şi ştiu cât e de important ca această întrecere să continue. Pentru că ştiu că dacă ne întrebăm cine ar fi cel mai bun preşedinte, cel mai bun comandant, care să restabiliească economia, să înceapă să ne rezolve problemele, eu am să fiu viitorul vostru preşedinte", a declarat Hillary Clinton.

Consilierii lui Clinton anticipează că senatoarea ar putea să nu câştige nici una dintre întrecerile din februarie, dar următoarea etapă importantă a cursei spre Casa Alba va fi 4 martie, când alegătorii din Rhode Island şi în special cei din Ohio şi Texas vor decide următorul mare bloc de delegaţi.

La republicani, John McCain a suferit două înfrângeri în faţa rivalului său Mike Huckabee, dar rămâne favoritul cursei.

Preşedintele Bush l-a apărat pe McCain în faţa criticilor comentatorilor ultra-conservatori, dar a refuzat să se pronunţe în privinţa şanselor ca McCain să fie nominalizatul, atât timp cât republicanii au în cursă doi candidaţi, referindu-se la Mick Huckabee -

Antena 3

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close