Antena 3 CNN Externe Barack Obama nu îl va vizita pe Nelson Mandela la spital

Barack Obama nu îl va vizita pe Nelson Mandela la spital

Barack Obama nu îl va vizita pe Nelson Mandela la spital
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
29 Iun 2013   •   12:18
Preşedintele american Barack Obama, aflat în Africa de Sud, nu îl va vizita pe "eroul său" Nelson Mandela, spitalizat în stare critică la Pretoria, a declarat sâmbătă un oficial american, relatează AFP, conform Mediafax.
"Preşedintele şi Prima Doamnă se vor întâlni în privat cu membri ai familiei Mandela, pentru a le prezenta urări şi se vor ruga în acest moment dificil", a declarat oficialul sub protecţia anonimatului.
"De dragul liniştii şi confortului lui Nelson Mandela şi la dorinţa familiei sale, ei nu vor merge la spital", a adăugat oficialul, în timp ce Obama sosea la sediul preşedinţiei sud-africane pentru o întâlnire cu omologul său Jacob Zuma.
Preşedintele american, care se află în a doua etapă a unui turneu african început în Senegal, a declarat vineri că nu are nevoie să se fotografieze cu simbolul mondial al libertăţii şi iertării.
El nu a exclus însă, în mod oficial, că îl va vizita, în funcţie de dorinţa familiei acestuia.
Obama s-a întâlnit cu eroul luptei împotriva apartheidului în 2005, pe când era senator. Ei au vorbit, între timp, în mai multe rânduri, la telefon.
O nouă întâlnire între cei doi, amândoi primii preşedinţi de culoare ai ţărilor lor şi laureaţi ai Premiului Nobel pentru Pace, a devenit imposibilă din cauza degradării stării sănătăţii lui Mandela.
La vârsta de aproape 95 de ani, fostul preşedinte sud-african luptă împotriva unei infecţii pulmonare. Spitalizat de trei săptămâni, starea sănătăţii sale s-a ameliorat uşor joi, dar rămâne "critică", potrivit ultimului buletin medical.
 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close