Antena 3 CNN Externe Motivul pentru care un bărbat cu dizabilități a fost nevoit să se târască în mâini la ieşirea din avion: "Experiența a fost dezumanizantă și chinuitoare"

Motivul pentru care un bărbat cu dizabilități a fost nevoit să se târască în mâini la ieşirea din avion: "Experiența a fost dezumanizantă și chinuitoare"

Un bărbat în vârstă de 49 de ani cu paralizie cerebrală, a fost nevoit să se deplaseze, târându-se, de la locul său din avion după ce compania aeriană nu i-a oferit un scaun cu rotile.

Motivul pentru care un bărbat cu dizabilități a fost nevoit să se târască în mâini la ieşirea din avion: "Experiența a fost dezumanizantă și chinuitoare"
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Noi 2023   •   09:50

Acest incident nefericit a avut loc în timpul unui zbor al companiei Air Canada, când Rodney Hodgins și soția sa, Deanna, călătoreau din Vancouver, Canada, spre Las Vegas, pentru a sărbători aniversarea lor.

Bărbatul folosește un scaun cu rotile motorizat și obișnuia să călătorească cu avionul fără probleme. Totuși, la aterizarea în Las Vegas, echipajul de bord i-a comunicat că nu au un scaun cu rotile pregătit pentru el.

Procedura obișnuită ar fi trebuit să ofere un scaun de culoar pentru a-l ajuta să se deplaseze pe avion. Cu toate acestea, pe motiv de întârziere, lui Rodney i s-a spus să se deplaseze singur către partea din fața avionului, ținându-se de brațe.

Citeşte şi: O companie aeriană introduce noi destinaţii pentru români

"Experiența a fost dezumanizantă și chinuitoare"

Inițial, cuplul a crezut că este o glumă, dar s-au trezit într-o situație cu adevărat neplăcută. Soția lui Rodney, Deanna, a descris experiența ca fiind "dezumanizantă și chinuitoare". În timp ce soția sa a încercat să-l ajute, Rodney a fost nevoit să se deplaseze pe o distanță semnificativă în acest mod.

Deanna a menționat într-o postare pe Facebook că echipajul de bord nu a vrut să aștepte sosirea echipajului de asistență pentru scaune cu rotile. Într-o tentativă de a oferi explicații, personalul de bord a spus că trebuie să "meargă în fața avionului" pentru că "trebuiau să întoarcă avionul", scrie ştiridiaspora.ro.

Citeşte şi: Un zbor a fost anulat după ce un pasager a folosit podeaua pe post de toaletă: "Se pare că cineva a considerat amuzant"

"Banii nu sunt o soluție în situații ca asta”

Air Canada i-a oferit lui Rodney un voucher în valoare de 2.000 de dolari canadieni (aproximativ 1363 de euro) ca despăgubire, dar acesta a declarat că aceasta nu este o soluție satisfăcătoare. El dorește să se asigure că nimeni altcineva nu va trece prin aceeași experiență.

"Air Canada ne-a dezamăgit în toate sensurile. Banii nu sunt o soluție în situații ca asta”, spun ei.

Citeşte şi: O femeie a născut într-un avion care se îndrepta spre Italia. Bebelușul a venit pe lume la 10.000 de metri altitudine

Conform unor declarații ulterioare, Air Canada a recunoscut că nu i-a oferit lui Rodney un sprijin adecvat și a promis să revizuiască parteneriatele sale pentru servicii de asistență pentru mobilitate în Las Vegas. În plus, au exprimat regretul pentru incident și au luat măsuri pentru a investiga și corecta această problemă.

Cazul lui Rodney Hodgins a fost adus în atenția publicului de Stephanie Cadieux, șefa departamentului de accesibilitate din Canada, care a reclamat Air Canada pentru acest incident regretabil.

×
Subiecte în articol: avion barbat târât
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close