Antena 3 CNN Externe Barcelona, paradisul şuţilor. Roma şi Praga completează topul oraşelor vizate de hoţii din buzunare

Barcelona, paradisul şuţilor. Roma şi Praga completează topul oraşelor vizate de hoţii din buzunare

Barcelona, paradisul şuţilor. Roma şi Praga completează topul oraşelor vizate de hoţii din buzunare
30 Sep 2009   •   17:18

Barcelona a fost numită capitala mondială a hoţilor de buzunare, în urma unui sondaj efectuat de site-ul de călătorii TripAdvisor.com. Capitala Cataluniei a fost văzută mai prost decât Roma şi Praga, care au ocupat locurile doi, respectiv trei.

Topul celor mai periculoase zece oraşe din punct de vedere al şuţilor a fost completat de Madrid, Paris, Florenţa, Buenos Aires, Amsterdam, Atena şi Hanoi. El este bazat pe opiniile editorilor site-ului precum şi comentariile oamenilor care folosesc TripAdvisor.com.

O notorietate aparte o are faimosul bulevard al Barcelonei, La Rambla, care a fost în ultimul timp şi ţinta plângerilor împotriva prostituatelor. "La Rambla, faimoasa stradă pietonală, largă, plină de viaţă, muzică şi oameni la toate orele ale zilei şi nopţii, este locul perfect să-ţi "pierzi" geanta", notează TripAdvisor.com, citează The Daily Telegraph.

Un turist britanic din Hull a povestit pe site despre cum a rămas fără portofel după ce a fost confruntat de mai multe prostituate, care îi făceau diverse propuneri. La Rambla nu a avut niciodată o reputaţie curată, dar patronii restaurantelor şi magazinelor din zonă, precum şi pietonii, au devenit tot mai enervaţi de jafurile şi prostituţia de acolo. Cererile pentru adoptarea unei atitudini mai server din partea autorităţilor au fost reînnoite recent, după ce El Pais, un cotidian mare din Spania, a publicat poze cu turişti făcând sex cu prostituatele, la începutul acestei luni.

Antena3.ro

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close