Antena 3 CNN Externe Guvernul de la Minsk a anunțat când pleacă trupele ruse din Belarus

Guvernul de la Minsk a anunțat când pleacă trupele ruse din Belarus

Forțele militare ruse vor părăsi teritoriul belarus odată ce se încheie exercițiile comune desfășurate de trupele celor două țări, transmite Reuters, citând un anunț făcut joi de Ministerul Apărării de la Minsk.

Guvernul de la Minsk a anunțat când pleacă trupele ruse din Belarus
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    27 Ian 2022   •   13:56

Desfășurarea militară din Belarus, la nord de Ucraina, face parte dintr-o mobilizare mai largă a Rusiei în regiune și alimentează temerile occidentale că Moscova urmează să declanșeze o nouă invazie.

Rusia a negat în permanență o astfel de intenție. 

"După inspecție, unitățile și subunitățile forțelor armate ale Federației Ruse vor părăsi teritoriul Republicii Belarus", precizează ministerul de la Minsk.

Reuters notează că, după acest anunț, rubla s-a apreciat cu 1,1%, joi.

Exercițiile comune Rusia - Belarus, demarate mai devreme decât au fost inițiat anunțate, sunt organizate în două etape și urmează să se desfășoare până în data de 20 februarie.

Într-un demers sincronizat, SUA și NATO au trimis, miercuri, Rusiei răspunsurile scrise pe care Moscova le-a cerut în legătură cu preocupările sale de securitate.

Atât SUA cât și NATO au respins pretenția Moscovei de a garanta, în scris, că Alianța Nord-Atlantică va bloca aderarea de noi state, cu precădere Ucraina, și au precizat că ușa NATO rămâne deschisă.

Foto: vehicul tractor pentru sistemul de lansare a rachetelor sol-aer Triumf, cu care sunt dotate unitățile ruse din Districtul Militar Est, înainte de desfășurarea în Belarus.

×
Subiecte în articol: Belarus Ucraina Rusia
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close