Antena 3 CNN Externe Belgrad. Mii de oameni au manifestat pentru stoparea violenţei pe stadioane (VIDEO)

Belgrad. Mii de oameni au manifestat pentru stoparea violenţei pe stadioane (VIDEO)

Belgrad. Mii de oameni au manifestat pentru stoparea violenţei pe stadioane (VIDEO)
02 Oct 2009   •   15:34


Mii de oameni au manifestat, joi, la Belgrad, împotriva violenţei şi în semn de respect pentru un tânăr francez, ucis de huliganii din galeria unei echipe locale de fotbal. Francezul a fost agresat brutal înaintea unui meci din Liga Europa şi a decedat marţi în spital, după aproape două săptămâni de agonie.

Brice Taton, un tânăr de 28 de ani, venise la Belgrad să-şi încurajeze echipa favorită, Toulouse, în meciul cu Partizan. Nu a mai ajuns, însă, pe stadion. Chiar în centrul oraşului, huliganii din galeria sârbă au atacat brutal grupul suporterilor francezi.

Lovit cu sălbăticie, Brice a fost internat în spital unde a decedat acum două zile. Tragedia a şocat opinia publică franceză, dar a suscitat indignare şi ruşine şi în Serbia.

Joi, câteva mii de oameni, de la politicieni la cetăţeni de rând, s-au adunat la Belgrad pentru a afirma că violenţa câtorva inconştienţi nu-i reprezintă.

Manifestanţii au aprins lumânări la locul atacului, la ambasada franceză şi la monumentul soldaţilor francezi care au luptat alături de sârbi în primul război mondial. Un diplomat francez a declarat că ambasada este emoţionată de reacţiile de simpatie ale sârbilor.

Zece huligani au fost arestaţi de poliţia sârbă şi îşi aşteaptă procesul pentru uciderea lui Brice Taton.



Antena 3

×
Subiecte în articol: Belgrad violenta manifestatii
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close