Antena 3 CNN Externe Bilanțul cutremurului din Haiti a ajuns la 1.300 de morți

Bilanțul cutremurului din Haiti a ajuns la 1.300 de morți

Aproximativ 1.300 de oameni au murit şi peste 5.700 au fost răniţi în urma cutremurului cu magnitudine de 7.2, care a avut loc în Haiti sâmbătă, noul bilanţ fiind anunţat de autorităţi în urmă cu câteva ore.

Bilanțul cutremurului din Haiti a ajuns la 1.300 de morți
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    16 Aug 2021   •   10:56

Seismul care a avut o magnitudine de 7.2, a produs importante pagube materiale şi a fost resimţit în Cuba şi Jamaica, urmat de numeroase replici.

Țările care au fost afectate de acest cutremur devastator au fost: Bahamas, Republica Dominicană, Jamaica, Haiti, Puerto Rico, Insulele Turks şi Caicos, Insulele Îndepărtate ale S.U.A. și Cuba.

Majoritatea deceselor au avut loc în sudul țării, unde sunt confirmați 500 de morți. Cutremurul a distrus complet aproape 3.000 de locuințe și a avariat peste 5.400 de alte clădiri.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

În mai multe departamente din țară a fost declarată starea de urgență vreme de o lună.

Operaţiunile de căutare şi salvare continuă în ritm alert, având în vedere că insula caraibiană urmează să fie lovită luni de o furtună tropicală ce le va îngreuna.

În plus, ţara trece printr-o criză economică şi politică fără precedent, amplificată de asasinarea preşedintelui Jovenel Moise pe 7 iulie. La conducere se află acum prim-ministrul Arien Henry.

×
Subiecte în articol: haiti cutremur bilant decese
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close